Готови за 2024: кой цвят носи късмет и щастие в годината на Дървения Дракон

Фън Шуй цвят 2024
Снимка: iStock

Цветовете заемат специално място в живота ни, като носят определено настроение и символизират различни емоции. Не е тайна, че според Фън Шуй цветовете играят и огромна роля за това да привличаме късмет и просперитет.

А най-хубавото е, че никак не е трудно да последвате съветите на източната философия в ежедневието си – някое сладко сако, шал или бижу, както и декорация за дома и офиса в определен цвят могат да повдигнат настроението ви и да привлекат позитивна енергия около вас.

През 2024 г. ще започне китайската година на Дървения Дракон и именно с това митично същество е свързан цветът, на който трябва да заложите в гардероба и околната си среда.

Това е изумрудено зеленото – нюанс, който отваря сърдечната чакра и носи хармония. Естествен и приятен за окото, този цвятсе асоциира още с растеж, подмладяване и просперитет, защото се свързва с жизнеността и обновяването на природата.

Изумрудено зеленото насърчава новото начало във всеки аспект от живота, затова носете нещо в този цвят във всеки важен момент през 2024 г.

Друг важен аспект от предстоящата китайска година е елементът дърво. Той се свързва с природата и идеално се допълва със символиката на зеления цвят, като заедно създават усещане за хармония, баланс и стабилност.

Освен на изимрудено зелено, през 2024 г. можете да заложите на цветовете златно жълто и наситено червено, съветват Фън Шуй специалисти. Жълтото символизира оптимизъм и просперитет, а червеното, което традиционно е късметлийски цвят в китайската култура, внася енергии на жизненост, страст и мотивация.

Продължете в галерията, където събрахме страхотни вдъхновения и идеи за това как да привлечете късмет и щастие в живота си чрез цветовете на 2024 година:

Как да използвате цвета на 2024 г. за късмет и успех


 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти