Коя е най-популярната прическа?

Дженифър Анистън
Снимка: Getty/Images

Прическата на Дженифър Анистън като Рейчъл от сериала "Приятели" беше обявена за най-популярната на всички времена, съобщава в. "Дейли мейл".

Прическата на актрисата беше много копирана в края на 90-те години и в началото на новия век благодарение на световния успех на сериала.

Поради това тя е поставена на първо място в допитване сред 2000 британки.

На второ място в допитването е платинено русата къса прическа на Мерилин Монро, а третото място се заема от Ейми Уайнхаус и характерната ѝ прическа тип кошер.

На четвърто място е поставена принцеса Даяна, чиято късо подстригана коса далеч изпреварва дългите къдрици на снаха ѝ Катрин, които са поставени едва на десето място.

Дизайнерката от 60-те години Мери Куант заема петото място, а на шесто се намира ексцентричната певица от 80-те години Грейс Джоунс.

На седмо място е покойната бивша британска премиерка Маргарет Тачър и известната ѝ прическа, наподобяваща шлем.

Миа Фароу и Ани Ленъкс заемат съответно осмо и девето място.

Подобно на Тачър, която запази стила си до своята смърт миналата година, близо една трета от британските жени, участвали в допитването, заявили, че рядко променят външния си вид.

40% обаче заявили, че се чувстват по-привлекателни след подстрижка, а 15% се притеснавят как мъжете ще оценят косата им.

Всички дами обаче са съгласни, че здравата коса е важна, като над една четвърт заявили, че мазната коса е особено непривлекателна.

"Здравата, красива коса увеличава увереността на жените и подобрява себеусещането им", казва Шерил Франклин-Уорт, мениджърка на компанията Amway UK, която осъществила допитването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти