Кои съставки как подмладяват кожата ни

В бойна готовност срещу старостта
Снимка: Thinkstock

Много от съставките, написани върху етикета на козметичните продукти ни говорят толкова, колкото и поговорка на виетнамски. Е, целта ни не е да ви направим вещи химици, но може да разберем малко повече за най-често присъстващите вещества в подмладяващите ни кремове, маски, серуми и какво е тяхното действие.


Ретинол (Витамин А)
Тази съставка се бори като шотландски боец с фините бръчици, защото стимулира производството на колаген и еластин. Имайте предвид, че кожата може да е чувствителна към ретинола, затова се консултирайте с дерматолог, ако решите да ползвате крем с високо съдържание на витамин А.

Пептиди
Това са естествени протеини, участващи в структурата на колагена, който заздравява и прави кожата еластична. Бръчките никак не го обичат, защото ги заличава за отрицателно време. Пептидите са много толерантни към чувствителната кожа, така че продуктите, които ги съдържат, са чудесен избор за жени и мъже точно с такъв кожен тип.

Алфа-хидрокси киселина (Гликолова киселина)
Синтезира се от естествените и синтетични захари, а основното й действие е да премахва мъртвия слой клетки. Алфа-хидрокси киселината изсушава кожата, затова не забравяйте да я хидратирате подобаващо, когато нанасяте средства с по-високо съдържание на това съединение.

Витамин C (Аскорбинова киселина)
Когато поставите директно върху кожата си комплекс от витамините C и Е, ще предпазите лицевата зона от замърсяващите частици във въздуха, състаряващото влияние и повишената пигментация вследствие на ултравиолетовите лъчи. Задължително търсете този витамин върху етикета на слънцезащитната козметика.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти