Кардиналното решение на Gucci и Dior: край на слабите манекенки в ревютата им

гучи ревю
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Едни от най-големите модни марки вече няма да използват манекенки, които са прекалено слаби или нямат навършени 16 години.

Това решение взеха френските корпорации „Kering” и „LVMH”. Тяхно притежание са известните брандове Gucci, Saint Laurent, Dior и Louis Viuttton.

Модните империи приеха харта с новите правила в навечерието на Седмицата на модата в Ню Йорк – едно от най-важните събития в браншовия календар.

Правилата в хартата още гласят, че марките ще предпазват моделите и няма да налагат образци, които предразполагат публиката от подражатели към хранителни разтройства от типа на анорексията.

Новият правилник ще забранява наемането на модели, които носят дрехи под размер 34 за жени и под 44 за мъже. Момичета под 16 години няма да бъдат наемани в ревюта и фотосесии за възрастни.

Вижте кои са най-актуалните тенденции за предстоящия сезон >>> Модни тенденции есен/зима 2017-18: 12-те най-актуални тренда за новия моден сезон

Хартата съответства на закон, приет във Франция още преди 2 години, който ограничава наемането на прекалено слаби момичета в модната индустрия. Той предвижда шест месеца затвор за нарушителите, както и глоби, достигащи до 75 хиляди евро.

гучи ревю
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти