Дизайнерът Марк Джейкъбс остава в модна къща "Луи Вюитон"

Марк Джейкъбс пристига на Седмицата на модата в Берлин, състояла се през юли 2011-та
Снимка: ЕПА/БГНЕС

48-годишният американски моден дизайнер Марк Джейкъбс взе решението да остане на досегашната си позиция като творчески директор на модна къща "Луи Вюитон" (Louis Vuitton), с което окончателно отклони офертата да заеме същия пост, но в редиците на лейбъла "Кристиан Диор" (Christian Dior).

Да припомним, че точно името на Джейкъбс бе първото, което всички спрягаха като заместник на вече бившия главен дизайнер на "Диор" Джон Галиано.

Същият бе уволнен през март миналата година заради видео, на което ясно се вижда как той, под влиянието на алкохол, отправя антисемитски обиди спрямо жена, обяснявайки, че обича Хитлер.

"Радвам се, че ще продължа да работя за "Луи Вюитон", защото искам да направя още толкова много неща за тази марка", допълни Марк пред британския вестник "Телеграф" (Telegraph).

На въпрос защо е решил да не работи за "Диор" той отговори:

"Не е толкова лесно за обяснение, но в крайна сметка аз и екипът ми стигнахме до извода, че така ще е най-добре за всички. Имам безкрайно голяма отговорност към модна къща "Луи Вюитон" и това, че заедно с хората, работещи в нея, я изградихме до такива успешни мащаби са постижения, които никой друг не е реализирал досега."

Сред най-новите проекти на Джейкъбс е и лансирането на парфюм за "Луи Вюитон".

"Откакто работя за "Луи Вюитон" винаги съм искал да създам аромат за този бранд и се надявам скоро това да е факт", заключи той.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент