Създадено за L’Oreal Paris

Какво трябва да знаеш преди да боядисаш косата си за първи път?

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Живеем в чудесни времена, в които имаме свободата да изглеждаме както искаме и да го постигаме лесно и за часове.

Къса или дълга коса, червена, розова, гарваново черна, на кичури – можем да сменяме външния си вид до насита или докато открием идеалното си „аз“.

Ако всичко това ти предстои и все още не си си боядисвала косата никога, сигурно се чудиш как точно да го направиш, как ще се отрази на косата ти, как да избереш от огромното разнообразие от цветове и бои. Сигурно имаш същите въпроси, каквито имахме ние, когато все още не боядисвахме косите си.

Един от най-приятните чисто женски спомени са от времето, когато се събирахме няколко приятелки и си боядисвахме косите взаимно. Веселбата е гарантирана, както и хубавият резултат накрая, особено ако сте го направили както трябва.

Ето какво трябва да знаеш преди да боядисваш косата си за първи път:

Потърси вдъхновение на правилното място

Обикновено всички идеи за промени идват от нещо, което сме видели в интернет или от приятелка, която вече е предприела първата стъпка и ни е харесал резултатът. Когато говорим за боя за коса обаче, е важно да следим дали цвета, който сме си харесали, ще подхожда точно на нашия тен на кожата и цвят на очите.

С други думи, търси вдъхновение сред жени, които изглеждат като теб – сходен цвят на лицето и очите.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Така няма да останеш разочарована от крайния резултат и от разминаването между очаквания и реалност.

Най-добре е да използваш апликация или програма, с която можеш да видиш как ще ти стоят различни цветове на косата.

Избери щадяща боя за коса

b
Снимка: L"Oreal

Една хубава боя за коса за домашна употреба трябва да отговоря на няколко прости условия - да е лесна за употреба и да се грижи за косата.

На всички тези условия отговаря любимата ни Casting Creme Gloss от L’Oreal Paris.

Тя е без амоняк и това си личи по ненатрапчивия ѝ аромат. Балсамът за след отмиване ще подхрани косата и ще я напраи по-бляскава и жива. Освен кокосово масло, в балсама на различните нюанси се съдържат екстракт от годжи бери, лешници и мед – истинско пиршество за коса.

Боядисването с Casting Crem Gloss издържа до 28 измивания с шампоан, така че това е наистина чудесен избор не само за първото ти боядисване, но и за всяко следващо.

Не забравяй теста за алергии

Всички производители на боя за коса, включително L’Oreal Paris съветват да си направиш тест за алергии. Ние също те съветваме да не го пропускаш.

Прави се лесно – смесваш малко от тубичката с крем-оцветителя и нанасяш капчица зад ухото си. Затваряш много добре и двете флакончета и изчакваш 48 часа. Ако кожата ти не се зачерви, пристъпваш смело към боядисването.

Покани си приятелка

Първото боядисване минава най-лесно, ако ти помогне опитна приятелка. Хубав тюториъл от YouTube също върши работа.

Облечи си стара тениска, загърни раменете си с хавлия и си сложи ръкавиците. Съветваме те да се боядисваш в банята, защото там всичко се измива лесно.

Следвай инструкциите на кутията точно - както за смесване на боята, така и за нанасянето. Когато отмиваш боята след 20 или 30 минути, добави малко хладка вода, масажирай добре косата, изплакни обилно докато отмиеш напълно продукта. На всяка цена обаче сложи балсама от кутията с боя. Той ще подхрани косата и ще ѝ придаде разкошен блясък.

Накрая изсуши и стилизирай косата си по нормалния начин. Харесваш се много, нали?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти