Какво казва дамската ни чанта за нас

Какво казва дамската ни чанта за нас
Снимка: Thinkstock

Може би ще ви прозвучи странно, но начинът, по който носите дамската си чанта, и самият тип на чантата, говорят много за характера ви.

Дрехите и аксесоарите са част от представянето ни пред света и подпомагат езика на тялото.

Сайтът Refineri29.com цитира именно колегата на специалиста по невербална комуникация Алън Пийз, който наскоро даде специално интервю за Edna  - Пати Ууд.

Тя дава няколко конкретни насоки какво говори за нас дамската ни чанта.

Елегантна дамска чанта, носена на ръка
Ръката е сгъната в лакътя и чантата е провесена на нея.

Това дава излъчване на власт и увереност.

Точно такъв е и любимият начин за носене на чантата на различни популярни личности от света на шоубизнеса.

Няколко чанти наведнъж
Дамска чанта, чанта за документи или лаптоп, допълнителна найлонова или хартиена торба, с прибрани разнообразни вещи в нея и забързана походка. Всичко това ясно говори, че ежедневието ви е натоварено, имате много неща да свършите за малко време и сте под стрес. Постарайте се да редуцирате всички чанти и торби, с които са затормозени ръцете ви, започнете да ходите по-бавно, с по-изправена глава и рамене и да не позволявате напрежението да съсипва женствеността ви.

Чанта през рамото
Те са на дълги дръжки, които минават през гърдите. Този тип определено е по-спортен, позволява на ръцете да се движат свободно, но според Пати говори за една лека притеснителност от страна на жената. Също така този тип чанти са доста по-характерни за младите момичета.

Чанта на дълга дръжка

Те са подобни на тези през гърдите, но по-малки като обем и се носят на едното рамо.

Чантата е ниско долу до нивото на пръстите на отпуснатата ръка.

Според Ууд дамите, които носят чантите си по този начин, страдат от лека липса на увереност и са притеснителни.

Чанти клъч
Те са трудни за носене, поради очевадната причина, че нямат дръжки. Задължително заемат едната ви ръка или може да ги стискате под мишница, но отново не са особено удобни. По-често предпочитани са за коктейли и партита, а в използвани ежедневието издават, че собственичката им просто не знае каква друга чанта би подхождала на стила и тялото ѝ.

От друга страна, Пати споделя, че ако се усетите по време на среща да държите чанта клъч с две ръце пред тялото си и най-често в комбинация с леко кръстосани крака, значи се притеснявате вътрешно накъде вървят нещата с човека отсреща.

Големи чанти с къса дръжка
Те са пълни с какво ли не, а притежателката им ги носи на къса дръжка, стисната в ръка. Според Пати това говори, че жената е забързана, не обича да губи времето си и се интересува повече от това на къде е тръгнала и какво има да свърши, и не отдава чак такова значение как изглежда отстрани.

Чанти на рамо

Те се носят с плътно притисната ръка към тях, което издава страх от кражба.

Жената иска да е сигурна, че чантата ѝ е подсигурена и няма как току-така да се бръкне в нея или да ѝ се вземе от ръцете.

Ууд споделя, че такъв тип жени са здраво стъпили на земята и помнят съветите, които майките им са давали да бъдат предпазливи и внимателни на улицата.

Липсата на чанта
Жената носи в себе си само голям портфейл или чантата изобщо липсва от визията ѝ. Може да е оставена в колата или дори партньорът ѝ да я носи. Посланието е ясно - "аз съм абсолютно независима и искам да изглеждам невероятно!".

На каквато и чанта да се спрете обаче, първото и най-важно правило е тя да ви е удобна, да събира всичко, което искате и да си пасва колкото се може повече на тоалета ви!

Жените винаги са имали слабост към обувки и чанти, независимо дали те ще са токчета и клъч или маратонки и раница. Не се притеснявайте да разнообразявате визията си и не се ограничавайте до един стил.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти