Създадено за La Roche-Posay

Какво искат жените – неотразима кожа и…още нещо!

Какво искат жените – неотразима кожа и…още нещо!
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Какво искат жените? Принцът на бял кон? Да хапват шоколад, без да напълняват? Още време за себе си? Ще ви разочароваме, жените не искат това, защото…те искат всичко. Сега, на момента, в големи дози. Особено когато се касае за красива кожа, жените я искаме на момента и бихме разцелували всеки продукт, който може да ни осигури…на практика всичко.

Красивата кожа е признак за самочувствие – ако нямаме красива кожа в тийнейджърска възраст, често ни е искало да се скрием от света заради неприятните зачервявания по кожата, които всячески сме се опитвали да премахнем. Периодът с неприятното акне. И сме пробвали какво ли не. Ако кожата ни отделя свръх много себум, през лятото ни идва да сложим по кожата си поне 5 пласта декоративна козметика, която да включва два вида фон дьо тен и три вида пудри плюс матиращи листчета. Да не говорим за първите бръчици. Или за онези досадни пъпки, които ни излизат точно преди някакво важно събитие и няма какво да ги прикрие, защото цветът изчезва, но уви, формата - не.

Няма нужда да продължаваме с примерите, защото едно е ясно: красива кожа – щастлива жена. А кои са най-добрите приятели на красивата и здравата кожа – спокойствието и серумът за лице, разбира се! И докато първото трябва да идва отвътре и е цяла житейска философия да се постигне, ние със сигурност имаме решение за второто. Да откриеш правилния серум е като да откриеш голямата любов. Да видим сега какви ефекти могат да се постигнат благодарение на серума за лице и защо кожата ви ще го обикне от ден 1.

Капка младост
Иначе казано с една чуждица, с която сме свикнали, що се отнася до козметика – прословутият анти-ейдж ефект. Серумите против стареене могат да помогнат за предотвратяване и обръщане на признаците на стареене. Обичайно съставките на този тип серум намаляват появата на фини линии и бръчки.

Еластичност на кожата
Уви, с времето освен видимите признаци на стареене, кожата губи и своята еластичност. За да бъде кожата стегната, е важно да започнем употребата на серум между 20 и 25-годишна възраст. Защо? След 30-те години еластичността драстично намалява, дори и да тренираме и да се храним супер здравословно. За младежки вид на кожата тя се нуждае от допълнителни грижи. И тук серумът идва със своите активни съставки, за да си върнете без усилия еластичността.

Изравнява тена на лицето
Друго огромно предимство на серумите за лице е способността им да изравняват тена на лицето. Например да премахват тъмните петна, които носят със себе си неприятно изживяване, когато се появят. Серумите, които се борят с този проблем, действат чрез изглаждане на тена, избледняване на всички възрастови или слънчеви петна, неравния тен на кожата и намаляват на хиперпигментацията. След тяхната употреба кожата е с естествен блясък и сияние.

Регенериране
Също както серумът за лице върши чудеса за борба със стареенето, той работи и за регенериране на кожата. Сещате ли се за онзи мек, румен тен, който всички приемахме за даденост в началото на 20-те години? Или когато твърде безразсъдно се излагахме на слънце, тотално забравяйки за SPF фактора, само и само за да хванем тен? Е, всички тези предпоставки, съчетани със стрес, начина на хранене, начин на живот, забързаност и какво ли още не, се отразяват неблагоприятно върху нашата кожа и тя си носи тези „белези“ със себе си. Благодарение на регенериращите свойства на серума можем да върнем времето назад. И този път да не повтаряме някои грешки. Не буквално назад, разбира се. А за грешките визираме това със SPF-a.

Озаряване
Някога запитвали ли сте се дали употребата на серум може да придаде на лицето ви блясък? Отговорът е – разбира се, че може. При това дори без да се налага да слагате и капка грим. Тези серуми действат, като трансформират повехналия тен, снабдявайки го с жизненост и натурално сияние.

Елица Бехар ни сподели, че има чувствителна и леко суха кожа и чувства кожата си освежена, хидратирана и леко по-стегната в първия час след нанасяне на Pure Vitamin C10 серум.

Ревитализиране
Когато кожата се влияе от външни агресори, тя има крещяща нужда от възвръщане на нейната жизненост. Дали това ще бъде смяната на сезоните (респективно на климата), или ще са някои наши вредни навици, ревитализиращите серуми имат задача да възвърнат  жизнеността и здравето на уморената кожа, като я правят по-здрава, по-гладка и по-тонизирана.

Но, ще кажете вие, толкова ли много серуми трябва да използвам, ако имам нужда от решение на всички изброени проблеми? Разбира се, че не. Неслучайно в началото на статията ви казахме, че жените искат всичко. И именно за такива дами е серумът на La Roche-Posay Pure Vitamin C10. Защо?

Той възвръща блясъка и сиянието на чувствителната кожа, изравнява и уеднаквява структурата и тена на кожата. И не само. Той намалява признаците на стареене на кожата и загубата на еластичност, редуцирайки осезаемо бръчките и фините линии и изглаждайки кожата, което го правим официално серум „6 в 1“. И както си личи и от името, това се случва благодарение на един антиоксидант със страхотно приложение както в медицината, така и в козметиката – Витамин C. Активната формула е с 10% витамин С и действа върху възстановяването на еластичните свойства на кожата. Антиоксидантните свойства на витамин С, както и изследванията за ефикасността на витамин С върху колагена, го правят идеален компонент, обичан от всички.

Алис Симеонова смята, че нямаме нужда от много продукти, а от правилните.

Сутрин измивам лицето си и нанасям Pure Vitamin C10 от La Roche-Posay, следва слънцезащитен крем и съм готова да изляза навън. Вечер преминавам на Hyalu B5, крем около очите от същата серия и съм готова за beauty сън.

d
Снимка: La Roche Posay

Във формулата ще откриете още и салицилова киселина, която ексфолира клетките на повърхността на кожата. Третият компонент във формулата е патентният на La Roche-Posay пептид Neurosensine, който представлява комбинация от 2 аминокиселини: аргинин + тирозин. Той е идентичен с веществата, които се произвеждат естествено от тялото. И не на последно място, термалната вода на La Roche-Pоsay, обогатена с минерално разнообразие, която помага за възстановяване на кожната бариера, за успокояване на чувствителността и отблъскване на атаките на свободните радикали, които насърчават стареенето.

d
Снимка: La Roche Posay

Благодарение на удобната пипетка нанасянето му е изключително лесно и действа не само върху лицето, а и върху изящната ви шия. И знаете ли кое още обичаме в La Roche-Posay Pure Vitamin C10 серум? Може да се използва и за основа за грим, тъй като попива бързо и оставя кожата невероятно мека и хидратирана.

Е, все пак искаме всичко, нали?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти