Какво харесват мъжете

Какво харесват мъжете
Снимка: Thinkstock

Трепетите от първата среща, типичната женска суета и желанието да се представим по възможно най-добрия начин в романтичните часове, прекарани с обекта на нашите чувства. Познато, нали?

Дали обаче това как изглеждаме и по-точно манията да сме перфектни е основополагащо за един успешен старт на потенциална връзка? Със сигурност не.

В по-големия процент от случаите мъжете ни канят на среща, след като вече ни познават (дори и бегло) и са ни виждали в най-различни светлини, или пък „магията“ се случва във „Фейсбук“, а да си го кажем честно – там имаме доста снимки и... не на всички сме перфектни.

Всъщност господата си падат по много по-естествените дами, усмивките, позитивните мисли и готините характери. И точно за това ни канят на първа среща – за да ни опознаят що за хора сме, да надникнат под повърхността и да се очароват (в най-добрия случай).

И все пак, нека се постараем за опаковката – за тях, но най-вече за себе си. За да задоволим нашата малка и здравословна суета.

В новото си видео влогърката и журналист Наталия Такова-Мазгарева дава полезни съвети за това кой е перфектният грим за първа среща – ненатрапчив, лек, естествен, да подчертава красотата, да не променя твърде много лицата ни.

Ето и простичките стъпки:

Поставете основа за грим, която хидратира, запълва пори и несъвършенства и е перфектната първа стъпка за грижа и полагане на декоративна козметика.

След това нанесете фон дьо тен със средна покривност, защото никой – нито мъжете, нито жените харесваме ефектът на „маска" от грим върху лицето си.

Ако не сте си доспали от вълнения от предната вечер, бихте могли да поставите малко коректор с розов подтон, който ще елиминира евентуални тъмни кръгове под очите.

За пъпчиците Натали има определена философия и тя е, че ако са съвсем мънички и тук-там не е необходимо да ги прикриваме всичките. Всеки човек има своите малки несъвършенства и те са по-скоро нормални, отколкото тревожни. И все пак, ако изпитваме неудобство от някоя по-голяма неприятелка по кожата, можем да я прикрием с коректор в същия цвят като тена ни и с леки потупващи движения.

Ако имате перфектни вежди, бихте могли просто да ги срещите. А ако все пак те имат нужда от малко запълване, най-естественият вариант е да нанесете матови сенки с прецизна четка и след това да отнемете излишното количество с гребенче, така че те наистина да са много натурални.

Малко сенки в телесен цвят с лек блясък по целия клепач до сгъвката за свежест на погледа и малко кафеви сенки с блясък в основата на горните и долните мигли, за да го направите по- изразителен – това е достатъчно. Следвайте естествената форма на очите – първата среща е красиво събитие, на което да покажем най-силните страни на лицата си, но не и да ги променяме и обезличаваме.

Следва малко спирала по-горните и долните мигли, която да отвори окото, а за още по-свеж поглед, поставете точица блясък във вътрешните ъгълчета на очите.

Озарете лицето с малко цвят от бронзираща пудра за здравословен бляскав вид на кожата и поставете малко бляскав глос, който ще хидратира устните, ще ги направи меки, пухкави и сладки.

Това е – нищо прекалено, натрапчиво и твърде изкуствено.

„Наистина вярвам, че мъжете харесват естествени момичета, затова изберете нещо леко, нежно и почти незабележимо, което ще изкара на преден план силните ви страни и няма да създава усещането, че сте някоя, която не сте. Защото всички вие сте много повече! И не забравяйте усмивката – тя е най-силното оръжие на всяка жена, по-красиво от всеки цвят и продукт в козметичния ви несесер“, допълва Натали.

Прочетете още:

💄Направи си сама: Секси вечерен грим

💄Новата тенденция в грима

💄 Грим в цветовете на есента

💄 Да овладеем очната линия и тъмното червило

💄 Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

💄 Малки хитрини за обемни мигли

💄 Как сами да моделираме лицето си

💄 Как да имаме красиви и добре оформени вежди

💄 Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни

💄 Можем да имаме перфектното носле, не със скалпел, а с малко грим

💄 Това го може всяка жена

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти