Какво е филинг и как помага в борбата с бръчките

Какво е филинг и как помага в борбата с бръчките
Снимка: Thinkstock

Желанието за гладка, сияйна и вечно млада кожа ни подтиква да търсим нови и нови начини да я постигнем.

Тогава, когато кремовете за бръчки са безсилни да решат проблемите на епидермиса, пристъпваме към по-сериозни процедури, каквато е филингът.

Повече за него разказват от Kozmetikata.com.

Първо е необходимо да се очертае разликата между колаген и ботокс, като често бъркани понятия. Известният с ефективността си ботокс е вид лекарство, което се използва за отпускане на мимическите мускули, за да се предотвратят и намалят бръчките.

Колагенът от своя страна се използва за запълване на бръчките, които са в области, където не може да се приложи успешно ботокс.

Филингът представлява запълваща субстанция, с която се попълват гънки около устните, бузите, под очите. Той може да бъде временен или постоянен (отстранява се оперативно).

Преимуществото на временния е, че ако нещо се обърка или просто не харесвате резултата, можете да коригирате нещата. Недостатъкът е, че трябва да се прави няколко пъти годишно.

Попълването с колаген на бръчките възстановява естествения поддържащ колагенен слой на кожата. Бръчките се изглаждат и намаляват. Този метод може да се използва за попълване на изтънели устни, премахване на фини бръчки, заличаване на белези от акне.

Преди процедурите е добра да се направи тест за алергия, а за да са ефективни е добре да са поне две.

Инжектирането на продукти с хиалуронова киселина са едни от най-популярните и успешни начини да се избавим от бръчките. При този метод възможностите за алергични реакции са по-малко, ефектът трае колкото колагена, прилага се в същите зони.

Друг известен филинг е трансферът на мастна тъкан. Този метод е подходящ за хора, които са се подложили на липосукция.

Тогава част от взетата мастна тъкан, може моментално обработена да се инжектира във всяка желана част от лицето и тялото.

Нежелан ефект от тази процедура е появата на оток, който трае няколко дни, както и необходимостта от повтаряне на процедурата за поддържане на резултата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти