Създадено за NIVEA

Какво е бакучиол и как да го включим в козметичната си рутина

Какво е бакучиол и как да го включим в козметичната си рутина
Снимка: NIVEA

Бакучиол е магия, идваща от дълбините на природата. Представлява екстракт, получен от семената на растението Psoralea corylifolia, по-известно като бабчи.

Много преди съставката да навлезе в масовата козметика, тя се използва в билкови препарати в южноазиатската и китайската традиционна медицина за лечение на редица проблеми, свързани с кожата.

Бакучиолът видимо намалява петната по кожата и има подчертано успокояващо действие. Може също така да ограничи появата на фини линии и бръчки, поради което днес го виждаме във все повече козметични продукти.

Бакучиол -  природна алтернавита, също толкова мощна като Ретинола

Снимка: NIVEA

Растителното масло е богато на витамин А, което има ретинолоподобно действие върху кожата. Дерматолозите наричат бакучиол "имитатор на ретинол", тъй като, подобно на него, помага за лечението и предотвратяването на признаците на стареене. Бакучиол стимулира обновяването на кожните клетки, насърчава производството на колаген в кожата и подобрява цялостния ѝ тен и текстура. Освен това има антиоксидантни свойства и се бори с увреждането на кожата от свободните радикали.

Въпреки че ретинолът има блестяща репутация заради многобройните си приложения, той не е съвършен. Тъй като насърчава клетъчната обмяна, той може да причини изсушаване, зачервяване и лющене на кожата, докато тя се адаптира към съставката. Това означава, че може да е неподходящ за чувствителни типове кожа, дори при ниски концентрации.

Случаят с маслото бакучиол не е такъв и множество дерматологични тестове доказват неговото щадящо кожата действие, което не прави компромис с всички ползи от влиянието на витамин А.

Как да включим бакучиол в ежедневната грижа за кожата

Снимка: NIVEA

Не е нужно да се доверявате на далечни азиатски практики, за да въведете бакучиол в своята рутина. Експертите на Nivea са се погрижили всяка кожа да усети изключителното влияние на растителното масло благодарение на новата серия CELLULAR EXPERT LIFT.

Козметичните продукти от серията (серум, лист маска, дневен и нощен крем) имат изумителен лифтинг ефект и съсредоточават действието си върху три основни зони - лице, шия и деколте.

Лифтинг ефект само в няколко стъпки

Сутрешна рутина:

Снимка: NIVEA

След като сте почистили кожата, нанесете NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT серум върху лицето, шията и деколтето. Серумът започва да действа мигновено на клетъчно ниво, заради лесното усвояване от кожата и високото съдържание на Бакучиол - 10 пъти повече спрямо останалите продукти от серията! До 4 часа от нанасянето производството на колаген в клетките нараства значително.

Следващата стъпка е нанасяне на дневен крем против бръчки CELLULAR EXPERT LIFT със SPF30. Неговото действие е насочено към подобряване на контурите на лицето, възстановяване на структурата на кожата и намаляване на дълбоките бръчки. Не на последно място, кожата ви ще бъде защитена от негативното влияние на слънчевите лъчи. В дневния крем се комбинират мощни анти-ейдж съставки, начело с бакучиол и макро и микро хиалурон, които действат в дълбочина и правят кожата по-млада на вид.

Вечерна рутина:

Почистете добре лицето и наложете 10-минутната скулптурираща лист маска NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT. Тя едновременно изглажда и стяга кожата заради великолепното съотношение на хиалурон и бакучиол в състава си. Можете да използвате маската веднъж или два пъти седмично, или всеки път, когато усетите нужда от хидратация и лифтинг ефект.

Завършете вечерната си рутина с нанасяне на CELLULAR EXPERT LIFT серум и нощен крем против бръчки CELLULAR EXPERT LIFT. През нощта кремът ще работи за възстановяване на структурата на кожата и намаляване на дълбоките бръчки. На сутринта ще имате видимо по-млад вид на кожата, което е отражение на действието на маслото от бакучиол и двата типа хилаурон (микро и макро).

Серия CELLULAR EXPERT LIFT с масло от бакучиол за оптимална анти-ейдж грижа

Комбинирането на продуктите в серията може да помогне при борбата срещу бръчките.

Снимка: NIVEA

Серумът действа в дълбочина и стимулира обновяването на клетките и производството на 2 вида колаген. Дневният крем придава максимален стягащ и повдигащ ефект. Нощният крем, с неговата възстановяваща формула, подхранва и регенерира кожата, за да ѝ придаде младежки вид до сутринта. Скулптуриращата лист маска дава допълнителна грижа с мигновен ефект - стяга контурите, уплътнява и изглажда кожата само след 10 минути. 

Снимка: NIVEA

Зашеметяващото действие на съставките във всички тези продукти - бакучиол в комбинация с микро и макро хиалурон - гарантират по-стегната, по-гладка и еластична кожа само след 2 седмици употреба. След едномесечно прилагане на рутината кожната бариера е готова да предотврати стареенето на кожата.

Бакучиолът е това, за което кожата ви жадува. Направете го част от вашето ежедневие, с благодарност към природата за неговото вълшебство.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти