Какво да правим при появa на акне?

Какво да правим при появa на акне?
Снимка: Thinkstock

Чувствайте се добре в своята кожа и спечелете процедура от Бул Мед

98 процента от подрастващите си задават един и същи въпрос: Защо имам акне? Мит е, че от акне страдат само тийнейджъри, то се среща при различни възрасти и полове, дори се проявява при бременни жени, като причините за него произлизат от вътрешни или външни фактори.

Най-често обаче то предизвиква една и съща реакция и тя е отчаяние. Тогава започваме да търсим в google, причини за появяването му, мнения на различни специалисти, доктори и как най-успешно, бързо и ефикасно да се справим с него. За какви мерки обаче говорим?

На българският пазар от известно време се говори за процедура, която е широко спектърна и се прилага при редица кожни несъвършенства, включително и акне. Терапията носи името HydraFacial (ХидраФейшъл) и дава заявка за изключителни резултати при третирането на този така неприятен проблем. Трябва да се знае, че терапията действа единствено, ако причината за акнето не се крие в хормонален дисбаланс. 

На сайта на hydrafacial.bg можете да направите тест за определяне на кожата и да се запознаете в детайли, а под темата да зададете своят въпрос към специалист и да спечелите безплатна процедура.

HydraFacial идва от думата „Hydrate”, която означава хидратация, реално обаче в основата на философията на тази процедура, придобила изключителна популярност първо в Щатите, а сега и у нас, е идеята за чиста и здрава кожа.

Нека да разгледаме първо причините за появата на акне и как HydraFacial (ХидраФейшъл) помага за изчистването на кожата?

При HydraFacial (ХидраФейшъл) имаме 5 етапа на почистване и защита на кожата – ексфолиация, химичен пилинг, екстракция, регенерация и хидратация.

При появата на акне много хора в желанието си да премахнат горният слой, прекалено агресивно третират кожата си с неподходящи лосиони и техники, като по този начин активизират още повече огнището. Такъв вид почистване не се препоръчва особено при хора с изразена чувствителна кожа.

Почистването на кожата при HydraFacial (Хидрафейшъл) се извършва без абразивни частици, т.е не се наранява и раздразнява кожата допълнително. Работи се със специални еднократни дюзи и овлажняващи серуми, а иновативната Вортекс технология спомага за премахването на мъртвите клетки, които се съдържат в себума.

В следващият етап, който включва химичен пилинг за по-дълбоко въздействие, се разграждат замърсяванията и роговите клетки, за да навлязат активните серуми в дълбочина. Има три вида пилинг с различни концентрация, които се избират спрямо състоянието на кожата.

Следва екстракция, която е един от най-важните етапи при борбата с акне, защото локализирайки огнището, не само повърхностно го лекуваме, но и отстраняваме източника. Благодарение на специалният противовъзпалителен и анти-бактериален серум Beta-HD, в чийто съставки влиза и силицилова киселина, която е с много нисък процент - 1%, се подпомага процеса на изчистване и неутрализиране на бактериалната зараза.

Най- важната съставка в серума е хидрoлизиран калий, който навлиза в дълбочина, прониквайки и стабилизирайки отделянето на себум. Каналите и порите се отварят, а замърсяванията излизат на повърхността.

Предпоследният етап от терапията е регенерация на кожата. Той се случва благодарение на специален пептиден дермабилдер коктейл, който стимулира клетките произвеждащи колаген да се обновяват, а по този начин фините линии на кожата намаляват. Ако имате стари белези от акне, пъпки, пигментни петна това е етапа, в който повърхностният слой се заменя с нов и те избледняват след всяка HydraFacia терапия.

Процедурата завърша с хидратация и защита на кожата, използвайки серум Antiox-6, който съдържа хиалуронова киселина, антиоксиданти и витамини, които съживяват епидермиса, стимулират растежа на нови клетки и придават еластичност на кожата.

Много е важно при проблеми с акне да се локализира проблема, дали е вътрешен или външен и да се работи едновременно, ако са налични и двата фактора. Ако единственият фактор е външен, т.е имаме проблем със спецификата на кожата, която отделя повече себум, тогава перфектното лечение и превенция за вас с доказани резултати е терапията HydraFacial.

Преди два месеца отново ви писахме за процедурата HydraFacial, като пак имаше игра и един късметлия си спечели една процедура.

Сега Бул Мед Консулт отново дава възможност на Edna от вас да се увери сама във всичко написано, като спечели специална процедура с HydrаFacial! 

Нужно е единствено да зададете въпрос* относно грижата за кожата до козметика и специалист по грижата за кожата Валерия Цимбал като коментар под тази статия.

Валерия Цимбал ще отговори на всички въпроси чрез коментар под статията от днес до 20.11.2014 година (четвъртък), а на 21.11.2014 г. (петък) на случаен принцип ще бъде изтеглен един потребител, който ще може да се увери, че HydrаFacial преобразява кожата на лицето. 

За повече информация за терапията и къде може да намерите салоните извършващи я, посетете www.hydrafacial.bg или се обадете на 0888 01 50 30. 

*В томболата за спечелване на безплатна процедура участват въпроси, зададени от днес 18 (вторник) до 23:59 ч. на 20.11.2014 година (четвъртък). Тъй като одобрението на въпросите преминава през модератор и изисква техническо време, се надяваме на разбиране от ваша страна и уверяваме, че всички участници, изпълнили коректно и в срок условията на играта, ще могат да се състезават за наградата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти