Създадено за NIVEA

Каква е разликата между лосион и крем за тяло и кое кога помага

Каква е разликата между лосион и крем за тяло и кое кога помага
Снимка: iStock/Getty Images

Няма жена, която да не мечтае за мека и хидратирана кожа. Всяка от нас знае, че трябва да поддържа кожата си с хубави хидратиращи продукти – не само за лице, но и за тяло.

Но знаем ли наистина как да изберем най-правилния за нас продукт, или се водим само от приятния аромат и хубавата опаковка?

За да направите информиран избор и да сте доволни от резултата, ето какво трябва да знаете за основните продукти за тяло – крем и лосион.

Крем за тяло – когато кожата е много, много суха

Снимка: iStock/Getty Images

Кремовете за тяло са с по-плътни формули, което ги прави изключително подходящи за по-суха кожа. Добрите кремове за тяло трябва да подсилват естествената бариера на кожата в баланс с нейния собствен микробиом.

Припомняме, че микробиомът е невидим слой полезни бактерии, които живеят върху кожата ни и я поддържат здрава. Когато финият баланс на микроорганизмите се наруши, кожата (и ние) започваме да страдаме.

А от какво се нарушава балансът? От външните фактори като прекалено сух въздух, механичното триене на дрехите, честите горещи душове.

През зимата повечето от нас се сблъскват с проблема суха кожа и забелязват, че лосионът за тяло като че ли вече не е достатъчен, за да хидратира и успокои кожата. Ето защо е нужно да ползвате хубав, богат крем за тяло.

Кремовете за тяло съдържат по-висока концентрация на масла, които поддържат естествената бариера на кожата и я предпазват от изсушаване.

Снимка: NIVEA

Новият подхранващ крем за тяло на NIVEA отива още по-напред в грижата за сухата и много сухата кожа и добавя 5% уреа и декспантенол към формулата си.

Това са две съставки, които противодействат на загубата на влага на кожата и я поддържат здрава и красива. При редовна употреба неприятните усещания за опънатост и сухота ще намалеят значително и тялото ви ще си върне усещането за комфорт.

Използвайте го след баня върху цялото тяло и нанасяйте допълнително върху сухите участъци, когато има нужда.

Лосион за тяло – когато кожата е жадна

Ако кремовете за тяло се борят с много сухата кожа, то повечето лосиони за тяло са се посветили на поддържането на оптимално ниво на влага (т.е вода) в нея. Формулата е значително по-лека като усещане, но изключително подхранваща, като в Лосиона за тяло NIVEA Repair & Care

Снимка: NIVEA

Формулата му съдържа натурални за кожата овлажнители - влагозадържащи липиди и подхранващи масла. Те задържат влагата в кожата, като по този начин тя е добре защитена от изсушаване, тъй като водната загуба е намалена, а нивото на влага в кожата е увеличено.

Ако трябва да обобщим, кремът за тяло е подходящ за суха и много суха кожа, както и за локално нанасяне на по-сухите участъци като лакти и ръце, докато лосионът може да е подходящ за различни типове кожа в зависимост от формулата си, като основната му цел е поддържането на хидратация в кожата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти