Как се съхраняват парфюмите

Как се съхраняват парфюмите
Снимка: Thinkstock

Ароматът е задължителен аксесоар за всяка жена. Именно той е способен по невидим начин да разкрие индивисуалността, стила и очарованието ѝ, както и да привлече погледите към нея.

За начина на експлоатация на парфюма вече сме ви писали (припомнете си тук), а сега с помощта на Kozmetikata.com, ще ви дадем няколко съвета как да съхранявате аромата, за да запази той за възможно по-дълго време качествата си. 
 
*Дръжте флакона колкото се може по-далече от слънчевите лъчи и топлината. Под действието на тези фактори, парфюмът променя цвета и вкуса си. Да се съхранява флакона на тоалетката, също не е добра идея, външните въздействия върху нея рано или късно ще му повлияят, дори да се намира в тъмната страна на стаята.

*Ако сте свикнали да имате повече от един любим аромат, готов да ви служи точно до огледалото, то е добре да ги държите в оригиналните хартиени кутии, в които са купени.

*Не съхранявайте аромати в хладилника или в банята. Студът също може да разруши структурата, както и топлината. Всяко изменение на температурата може да стане пагубно за уханието (да промени цвета или мириса...) 

По същата причина банята не е най-доброто място за съхраняване на парфюмите.

Точно там температурата се променя често, а заедно с това има висока влажност, която е третия неправилен спътник на ароматите.

*Най-бързо своите качества губят ролоните и твърдите парфюми. Но те имат и своите преимущества. Лесно се нанасят, няма риск, че ще го сложите не където искате. Трябва обаче да помните, че тази форма е с много кратък живот. Тях може да ги разглеждате като вариант за пътешествия, но не повече.

Дезодорантите и твърдите парфюми в повече влизат в контакт с околната среда, праха и мръсотията, както и с кожните мазнини. Всичко това променя първоначалните им свойства на ухание. За ежедневно ползване – само спрей-флакони и не забравяйте добре да поставите капачката.   

И така, къде да се съхраняват парфюмите - на сухо, тъмно място, най-добре в шкаф.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти