грим
Снимка: Thinkstock

Как изхвърлих една чанта пари и защо повече няма да ми се случи

Като всяка жена, обожавам да си купувам козметика. Работата ни е такава, че и често получаваме нови козметични продукти, за да ги тестваме и да дадем обективно мнение за нея.

И макар да имам установени любими продукти от години, все се изкушавам да пробвам нещо ново, да се почувствам и аз нова или да изглеждам по нов начин.

Големият капан на това желание за ново обаче е, че често новите нещa не отговарят на очакванията или са толкова добри, че изцяло заместват старите продукти, от които обаче все още има и на човек душа не му дава да ги изхвърли.

Минералните гримове Jane Iredale даряват част от продажбите си на фонд, подпомагащ жени, преживели рака на гърдата., Можете да намерите гримовете на Jane Iredale в магазини "Шипка" в София.
Снимка: Марката

В началото на годината обаче желанието за нещо ново е толкова силно във всяка edna от нас, че започнах от най-лесното – да хвърлям старите неща.

В конкретния случай се заех с козметичната си чантичка, защото ми отнемаше по четири минути да открия единствения молив, с който се гримирам, затрупан под кутийки пудра, три спирали и сенки, които представа нямам защо съм си взела.

Първо проверих срока на годност на всичко и в торбата за боклук потънаха неотваряни очна линия, червило в прекалено смел нюанс и розов руж, който пазя само за празници. (и който всъщност не ми отива).

грим
Снимка: Thinkstock

След това отделих продуктите, които ползвам наистина всеки ден – коректор, молив за очи и спирала.

Всичко останало си наложих също да изхвърля, защото знаех горчивата истина – просто няма да ги ползва. Ще стоят в несесера ми още шест месеца и ще ги изхвърля, защото ще станат опасни за очите и кожата.

Погледнах торбата и в нея имаше, под формата на хвърлени на боклука продукти, една нелоша сума. Изхвърлих я, нямах друг избор. 

Дожаля ми за собствените ми парички, за изхвърлените продукти и за това, че вероятно много от продуктите можеха да намерят своята нова притежателка, ако не бях толкова немарлива и носех на приятелките ми нещата, които не ми подхождаха на мен.

грим
Снимка: Thinkstock

Понеже не искам никога повече да си хвърлям парите в кофата за боклук, си обещах няколко неща за тази година, свързани с козметиката. 

Надявам се вие също да се вдъхновите за повече козметичен минимализъм – ще изглеждаме по-добре, ще сме по-добри приятелки с него, няма да харчим толкова пари и ще пазим природата по-чиста.

Вижте козметичните обещания за 2019 >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти