Как да свием порите на лицето с 2 съставки, които всички имаме у дома

d
Снимка: Thinkstock

През различните сезони от годината кожата ни минава през всички изпитания на климата - от изпотяването на лятото до сухотата и дехидратацията на зимата.

И колкото и грижи да полагаме за най-важната част от нея за жените - лицето, несъвършенствата винаги има.

Едно от нещата, което причинява дискомфорт на повечето от нас, са разширените пори. Всички имаме такива по челото, по носа, по брадичката, бузките, под околоочния контур.

На каквито и процедури да се подлагаме, в повечето случаи порите си стоят все така видими и при нанасянето на фон дьо тен или пудра се забелязват още повече.

Козметичният бизнес предлага редица решения на този естетически проблем, но ние, като почитатели и на бабините съвети за красота, решихме да ви дадем идея как да се избавите от разширените пори с помощта на 2 съставки, които със сигурност имате в момента у дома.

Те са кисело мляко и аспирин.

Аспиринът е лекарство, което е станало популярно през последните години като евтина съставка за подпомагане на много видове кожни проблеми. Обикновено се използва при болки и проблеми със сърдечно-съдовото здраве. Въпреки това химичните съединения в аспирина му придават специални ефекти за кожата.

s
Снимка: Thinkstock

Той съдържа мастноразтворимо вещество, известно като хидрокси киселина, която сега се използва в кремове и продукти за ексфолиране на кожата. Това вещество прави дефектите и петната по-малко забележими, подобрява заздравяването и ако това не е достатъчно, отърва от замърсителите, които се намират на кожата ви.

В допълнение салициловата киселина в аспирина също го прави противовъзпалително и против стареене, така че след като се абсорбира в кожата, тя се бори с акнето и признаците на преждевременно стареене.

Киселото мялко пък е чудесна съставка, която се използва от десетилетия като естествена козметика.

Нейната млечна киселина, заедно с антиоксидантите и пробиотиците, които съдържа, регулират pH на кожата и насърчават отстраняването на мъртвите кожни клетки.

s
Снимка: Thinkstock

То изцелява и изчиства кожата и, ако го прилагате редовно, ще направите дефектите и белезите по-малко забележими.

Ето и какво точно да направите: стрийте 3-4 таблетки аспирин в купа и добавете 3-4 лъжици кисело мляко. Добре е млякото да е с по-висок процент масленост. По желание добавете 1 лъжичка мед, ще омекоти кожата ви. 

Почистете добре лицето си, а най-добре си направете тази разкрасителна процедура точно след като сте си взели душ.

d
Снимка: Thinkstock

След като разбъркате кремообразната смес, с помощта на козметична четка за нанасяне на маска покрийте с нея онези участъци от лицето, върху които наблюдавате разширени пори.

Оставете помадата да подейства 15-20 минути и измийте с вода лицето си.

Разбира се, хубаво е да направите тази маска поне 5-6 пъти през няколко дни, за да бъде ефектът по-добър и забележим.

d
Снимка: Thinkstock

Още за красотата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти