Как да се справим с болките в краката

Как да се справим с болките в краката
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

В края на деня, освен че ние самите сме уморени и нямаме търпение да си тръгнем от работа, краката ни също сигнализират, че имат нужда от почивка. Често обувките стягат, причиняват ни неудобство през целия ден и мазоли.

За да обуем без проблем любимите си боти на висок ток и на следващия ден, и да не почувстваме болка в стъпалата още с първите крачки, трябва да положим специална грижа за ходилата си.

Като начало е нужно да устроите миниатюрно спа удоволствие за крачетата.

Хидромасажните вани са чудесен избор за дами, чийто стъпала са изтормозени от неудобни обувки. Освен това, усещането да накиснеш стъпала в малко джакузи е много приятно. Подобна процедура ще хидратира кожата, ще я направи по-мека и ще може да отстраните по-лесно загрубялата кожа и мъртвите клетки.

Веднага след ваната за крака ще усетите как умората в тях е спаднала и напрежението си е отишло. Ако още си нямате такава ваничка, сега е моментът да си я поискате от Дядо Коледа.

Не трябва да киснете краката си в гореща вода, ако страдате от проблеми със сърцето или високо кръвно налягане. При прекалено изпотяване и запарване на ходилата се погрижете водата във ваната да е по-хладка. В никакъв случай не киснете краката продължително време във вода, ако имате по кожата на стъпалата екземи, рани или кожни раздразнения в следствие на алергични реакции.

След спа процедурата е време за масаж. Вземете подходящ крем за ходила с охлаждащ ефект и си направете сами разтривка на ходилата. Внимавайте да не натискате прекалено силно. Разтривайте нежно и постепенно увеличавайте натиска.

След като сте готови с масажа, идва ред на най-приятното - повдигнете краката си на табуретка или ги опрете по-нависоко на стената. Това ще помогне да се справите с отичането на крайниците.

Ако нямате време за специално накисване на краката във вана, може да се погрижете за тях и под душа. След като сте се изкъпали, облейте долните крайници с хладка вода. Това е особено препоръчително за дами, които страдат от разширени вени.

Освен това не е препоръчително да носите един и същи чифт обувки всеки ден, освен ако не е с медицинка цел и не ви е препоръчано от специалист. В останалите случай е добре да сменяте обувките си - ако днес сте на висок ток, утре сложете нещо ниско.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти