Как да се преборим с косопада и да активираме растежа

Как да се преборим с косопада и да активираме растежа
Снимка: iStock

Косопадът е най-голямата пречка пред целта да имаме гъста, красива и дълга коса. Обновяването на косъмчетата е неизбежно и организмът сам възстановява загубите, но подходящата грижа е наложителна за всеки, който иска да се предпази и защити от досадния проблем.

Много често прекомерното падане на косата се дължи на външни фактори, на които не винаги можем да повлияем. Но, когато не става въпрос за сериозен здравословен проблем, всичко е поправимо. С правилните мерки можем да обърнем процеса в наша полза.

Неблагоприятни фактори

Смяната на сезоните, стресът и изтощаването на организма, неправилното хранене или прекомерният прием на алкохол и никотин може да са пагубни за добрия вид на кожата и косата. Заедно с професионалните продукти борещи се с косопада, трябва да въведем и редица други промени в живота си, ако искаме да се радваме на гъста и красива грива. Добрият вид изисква жертви, но те са с цел пълноценен и щастлив живот, за това гледайте на тях положително и с перспектива.

g
Снимка: iStock

Здравословен режим

Приемът на пълноценна храна, като морски дарове богати на цинк, заздравяват и укрепват косъма. Зеленолистните зеленчуци са изключително богати  на витамини А и С, които спомагат за естественото отделяне на себум от тялото ни, което е природният начин за овлажняване, когато не говорим за прекомерни количества. Бобовите храни от всеки вид ще ни снабдят с цинк и желязо – ценни съставки за косата. Висококачествените протеини от ядките са най-големият приятел на красотата. Яйцата и пълнозърнестите продукти също трябва редовно да присъстват на трапезата ни. Повече сън и движение, чист въздух  и спокойствие ще се отразят благотворно на целия организъм. А в добавка заложете на професионални продукти и терапии против косопад. След всичко това резултатите няма да закъснеят.

g
Снимка: iStock

На какво да наблегнем

Специално разработените шампоани с богати билкови формули и висока концентрация на женшен ще повлияят изключително благоприятно, както косопада, така и появата на пърхот по скалпа. Те засилват кръвообращението и укрепване на увредената структура. Растежът е ускорен, а косата подхранена от корена до върха. Кератинът отново играе основна роля в допълване естествените сили на фоликулите. Продуктите, обогатени с ценната съставка, ще подпомогнат подсилването и естествените защитни сили на всеки един косъм.

За тези специфични проблеми се нуждаете от пълноценна грижа. Без концентрираните формули на ампулите за коса няма да постигнете такава. С богатия състав на лечебни билки косопадът е редуциран, а косата по-гъста. Резултатите са  на лице още след първата употреба. Спазвайте точно инструкциите за нанасяне и се наслаждавайте на страхотни резултати.

g
Снимка: iStock

Не пренебрегвайте и маските за коса. Използвайте поне два пъти в седмицата за оптимални резултати. Наситени с полезни съставки, те ще обогатят останалите грижи, които полагате. Не подценявайте действието им.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти