Как да се грижим за косата си през лятото

Как да се грижим за косата си през лятото
Снимка: Thinkstock

Косата ни през летните месеци става доста по-суха и губи блясъка си. И в крайна сметка това, от което се нуждае е просто повече хидратация.

Лятото е сезонът, през който изкарваме най-много време навън. Но пък именно затова трябва да полагаме повече грижи за косата си, ако искаме тя да изглежда здрава и подхранена. 

Това са нашите 10 съвета как да се грижим за косата си през лятото. Прочети ги и ги пробвай. 

А след това сподели с нас дали са ти били полезни.

1. Много е важно да покриваш косата си с шапка или с шал през лятото. Това е бърз начин да я защитиш от вредните UV лъчи и да я запазиш подхранена за по-дълго. Това е и едно от условията прекрасният цвят на косата ти да се запази за по-дълго. ( Очаквайте съвсем скоро и съветите ни за защита на боядисаната коса през лятото )

2. Ако си създадеш навик през лятото да носиш косата си в по-леки прически - не пристегната и опъната, това ще направи чудеса за нея... и за теб. Така автоматично се намалява изпотяването. 

3. Мий косата си възможно най-рядко. Това ще задържи естествените масла в нея, които я поддържат подхранена. А когато я миеш, използвай леки шампоани със съдържание на слънцезащитен фактор. 

4. Опитай се да не сушиш косата си често със сешоар. При възможност я остави я да изсъхне свободно, през лятото това се случва за минути.

5. Ето един малък трик - смеси в малка бутилчица масло от авокадо, алое вера и вода. Когато се сетиш и имаш възможност просто напръскай косата си с тази смес, това ще намали сухотата драстично. 

6. Не забравяй да използваш балсам за коса. А веднъж на седмица си отдели време само за теб и си направи маска за по-дълго време. 

7. Не използвай четка, докато сресваш косата си. Вземи си широк гребен, това улеснява толкова много разплитането на краищата. 

8. Ако си решила да плуваш в някой градски басейн, просто намокри косата си преди да я потопиш във водата. По този начин тя ще поеме по-малко от хлорните съставки в басейна.

9. Почини си от изправяне, къдрене и общо взето всички термални изтезания за твоята коса. Остави я да подиша и ще видиш как ще се съживи!

10. Използвай продукти за защита на коса от вредните лъчи през лятото - да, има слънцезащитни кремове и за коса! Ще са ти много полезни!

Кажи ни какви са твоите малки трикове, с които защитаваш косата си през лятото!

Още няколко интересни неща, които трябва да прочетеш:

Как да постигна повече обем в косата си

Спечелете комплект козметика за коса със Syoss и Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти