Създадено за Eucerin

Как да разберем истинските нужди на сухата ни кожа?

e
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Свикнали сме да мислим за кожата си по определен начин - мазна, смесена, суха. Истината обаче е, че кожата ни, също като нас, се променя не само през живота ни, през различните сезони, в различните етапи от месечния цикъл, променя се и заради по-дълъг престой в сауната или в някой морски град с влажен въздух.

Така че дори да определяте кожата си по принцип като мазна или смесена, не подминавайте тази статия, защото ще говорим за сухата кожа - а през зимата кожата на всяка edna от нас е суха в по-голяма или по-малка степен.

Причините са ясни - лошо време, сух въздух, не приемаме достатъчно течности и не ползваме адаптирана за ситуацията козметика.

Ето към какви продукти да се насочите, ако не се сблъсквате често със суха или много суха кожа и се колебаете:

Почистване/измиване на лице и тяло

Сухата кожа трябва да се мие с продукти, които задържат, а не отнемат от влагата и които връщат защитния филм на повърхността. Избирайте козметика с естествени за кожата съставки - урея, серамиди и естествени хидратиращи фактори.

Ние сме се насочили към Eucerin UreaRepair PLUS Пяна за лице и тяло с аромат. Избрахме нея, защото е лека и нежна към кожата и почиства без нужда от разтриване.

d
Снимка: Eucerin

Дерматологично доказано почиства нежно и ефективно и предпазва кожата от допълнително изсушаване. Има и лек аромат, който оставя приятно усещане след банята.

Ако обаче кожата ви е суха и през лятото, ако вече сте в зряла възраст или страдате от диабет (хората със захарна болест имат забележимо по-суха кожа), е по-добре да се насочите към измивен Eucerin UreaRepair ORIGINAL Измивен Флуид с 5% урея от същата серия.

Той е разработен специално за хора с “хронично” суха кожа, които страдат от различни кожни проблеми като псориазис, вече са в зряла възраст или имат непоносимост към аромати.

Хидратация след баня

Никога, никога, никога не пропускайте да хидратирате кожата си, без значение какъв тип е тя, без значение в кой сезон сме. Връщането на защитната бариера на кожата, отмита от водата в банята, е абсолютно задължителен жест на грижа към най-големия орган в тялото ни.

Особено през зимата използването на хидратиращи млека, лосиони и кремове може да е дори два пъти дневно.

За много суха кожа препоръчваме UreaRepair PLUS Лосион за тяло с 5% урея с аромат.

d
Снимка: Eucerin

Избираме го заради близките до структурата на кожата съставки, които съдържа - урея, серамиди, хидратиращи съставки. Наслаждаваме се на дългото му действие - жаждата на кожата е уталожена за почти 48 часа и има лек аромат.

Консистенцията му е на емулсия тип “масло във вода” и човек наистина може да усети как кожата “пие”. Ако кожата ви е изключително суха, от компанията са разработили продукт не с 5, а с 10% урея и ви съветваме да се насочите към него, ако търсите решение за много, много суха кожа.

Има и кремообразни текстури в други продукти на Eucerin като UreaReparir PLUS Крем за тяло с 5% урея, ако предпочитате кремове пред лосиони.

d
Снимка: Eucerin

Който и продукт за хидратация да изберете, го използвайте редовно, чак докато дойде време да си говорим за слънцезащита и лятна хидратация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти