Създадено за

Как да носим кожени дамски якета в офиса

a
Снимка: iStock/Getty Images

Ако работите на място, което изисква строг дрескод, няма как да носите кожени дамски якета. Все пак добрата бизнес визия все по-често допуска и тези любими дрехи. Ето как можете да носите любимото си яке, без да нарушавате сериозността на външния си вид.

Точният размер

Макар и напоследък да е модерно да се носят дрехи, които изглеждат по-големи, тази тенденция важи само за ежедневието. В офиса дамските якета трябва да бъдат с точния за вас размер.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Без твърде много декорации

Дори много да харесвате рокерски дамски якета, офисът не е мястото, където да ги облечете. Избягвайте капсите, кръпките, шиповете и декоративните ципове. За предпочитане е да подберете яке с максимално изчистен дизайн.

Вида на якето

Вече е ясно, че украсите са неподходящи, но какви трябва да бъдат кожените дамски якета за офиса? Като начало най-добре е да са черни, макар че и класическите кафяви модели се удачни и могат да внесат стилна винтидж нотка. Най-добре е да изберете кожено сако или блейзър, но и останалите модели също са подходящи, стига да са достатъчно изчистени.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Ризите и блузите

По отношение на ризите и блузите, които се съчетават добре с кожено яке, възможностите са много. Можете да сложите класическа бяла риза или черно поло, но можете също да експериментирате и с пъстри модели с наситени цветове или леки класически шарки като каре и райе. Избягвайте да носите твърде изрязани деколтета и ярки, неонови цветове – те няма да паснат добре на кожата. Ако дрескодът е по-свободен, може да облечете дори тениска с обло деколте.

Панталоните

Ако в офиса е позволено да носите дънки, значи имате най-подходящия панталон за коженото яке. Но дори и да не е позволено, няма проблем – можете да носите почти всичко. Кожените якета стоят добре както с тесни и прави панталони, така и с широки или разкроени модели.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Поли и рокли

Ако решите да комбинирате коженото яке с пола или блуза, добре е да спазвате няколко правила. Първото се отнася до ширината. Съчетанието със силно разкроени поли и широки рокли може да изглеждат чаровно навън, но не е добра идея за офиса. Изберете права рокля или пола, която все пак не е прекалено прилепнала по тялото. Добрата дължина е около коляното и е по-добре да избягвате късите рокли и поли. По отношение на цветовете имате много богат избор, но все пак избягвайте твърде силните нюанси.

Обувки

С кожено яке може да носите равни обувки, мокасини или удобни, широки токчета. Цветът им трябва да е подходящ за останалата част от облеклото – черно, сиво, синьо, червено, кафяво или бяло в различни нюанси са добри варианти. При по-свободен офис стил може да добавите дори и любимите си бели маратонки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти