Как да не се гримираме на бала

Основа за грим

Разбира се, първата важна стъпка за добрият грим е добрата основа. В случая... аз такава просто няма да поставя. Подхранена кожа? Не! Изравнени пори - няма нужда! Лек блясък и хидратация? В никакъв случай.

Но честно... ако все пак искате гримът ви да е хубав, една тайна: поставете основа за грим!

Тежък и тъмен фон дьо тен

Следващата грешна стъпка е да поставите много покривен и/или по-тъмен фон дьо тен. На бала си всички момичета искат да бъдат с порцеланова кожа и бронзов загар.

Ето защо някои взимат колкото се може по-плътен фон дьо тен и с 2-3 нюанса по-тъмен, за да изглеждат с тен.

g
Снимка: iStock

Обаче! На живо това нещо изглежда наистина ужасно - като маска! Като лошо поставен латекс. А като прибавим и разликата в цвета на лицето и този на деколтето - сякаш сме взели една друга глава и сме я поставили на нашето тяло... нв е готино, наистина!

Изберете фон дьо тен със средна покривност и естествен финиш. Гордейте се с младежката си кожа! А ако имате пъпчици - само тях прикрийте с хубав коректор в цвета на кожата си!

А ако искате малко по-красив загар - нанесете бронзираща пудра в периферията на лицето, малко по челото, по нослето - сякаш сте потъмнели естествено от слънцето.

g
Снимка: iStock

Коректор

Следващата стъпка обикновено е коректорът и поставянето на по-светъл нюанс в зоната около очите. Голяма грешка ще бъде да поставите огромните триъгълници от Инстаграм в 5 тона по-светъл коректор. Това не се прелива никак добре, иглежда неестествено, а количеството в комбинация с тежкия фон дьо тен се превръща в много тежък грим в деликатната зона около очите - не е красиво, наистина.

Поставете няколко точки коректор с 1-2 тона по-светъл. Прелейте добре и готово! Нямате нужда от тонове грим!

g
Снимка: iStock

Контур

Манията по контурирането завладява всички ни, мен включително. Но в това си има тънкости, като най-важните са: малко количество, на прсвимното място, с перфектно преливане.

Т.е.

- слагане на твърде тъмна пудра

- на всевъзможни ненужни места

- и без почти никакво преливане

Води до катастрофа.

g
Снимка: iStock

Пудра

“Задължително пудра! Няма да лъсна като коледна елха след 2 часа, я!” Признайте, че си го казвате!

Грешка ще бъде обаче да поставите много пудра по цялото лице, Ей така да фиксирате грубата шпакловка отдолу.

Поставете малко на правилните места - Т зоната основно. И си вземете пудрата с вас, ако имате нужда от леко матиране по време на вечерята и танците.

g
Снимка: iStock

Вежди

Веждите дори няма да ги коментирам чак толкова - плътни и по-тъмни - това е основната грешка.

Съветът ми обаче е да не се влияете и подхлъзвате от този моден тренд, защото след 20 години може да е друго. Естествената форма на веждите ви пък ще си остане класика за вас самите завинаги.

g
Снимка: iStock

Тежък грим

Много момичета решават да експериментират точно за бала си с нещо по-така. По-тежък, опушен грим - нали вече сме големи, сега е моментът да избухнем!

Мммм... не! Тежкият грим смалява окото, прави ни да изглеждаме с 15 години по-стари, размазва се вечерта и изглеждаме като зомбита само няколко часа след поставянето му.

Заложете на класиката - елегантна очна линия, лека прелива в сгъвката на клепача, блясък във вътрешното ъгълче. Ще бъдете като холивудска богиня.

g
Снимка: iStock

Руж

Основната грешка при ружът е голямото количество на неправилното място. Ружът е много хубав грим! Адмирации ако се сетите за него - той възвръща естествената руменина на кожата ни. Но ако поставите много руж предимно върху бузките... виждате какъв е ефектът.

Нанесете малко по продължение на скулата. И прелейте много добре!

r
Снимка: iStock

Хайлайтър

Дааа! Всички много обичаме хайлайтъра! Аз също! Обаче! Предупреждавам ви - внимавайте с него точно за бала - ще има много снимки, светкавици - не на всички ще излезе добре - може да стои като бяло петно, ако не внимавате с него.

r
Снимка: iStock

Червило

С този тъмен грим, само не поставяйте и тъмно червило. Мрачно е, състарява, не е съвсем секси, младежко, момичешко. Изберете нещо нежно, в неутрален цвят, което да подчертава устните и най-вече хубавата ви усмивка.

Не пропускайте нашия раздел "Оферти", в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти