Как да имаме красиви и добре оформени вежди

Как да имаме красиви и добре оформени вежди
Снимка: Thinkstock

Много често подценяваме и не обръщаме необходимото внимание една изключително важна част от лицето – веждите. А те са много важни – с тях изразяваме емоциите си, мърдаме ги в мимики постоянно и не на последно място – придават определен характер на погледа ни.

Но как да имаме красиви, добре оформени, естествено запълнени вежди?

За оформянето на веждите

Има няколко основни точки, които трябва да следваме за красивото и най-вече естественото оформяне на веждите ни.

Първо премерваме откъде да започва веждата и това обикновено е мислено прокарана права линия от най-външния ъгъл на нослето ни по посока нагоре.

След това измерваме къде да е краят на веждата – линия по диагонал, която тръгва от външния край на нослето ни и преминава през външния ъгъл на окото ни. Прокарваме мислено линия в продължение на този лъч.

Ъгълчето на веждата пък определяме като погледнем право напред и с линия минем от нослето, през зеницата и след това мислено още по-нагоре.

Най-важното от всичко обаче наистина е да следваме естествената форма на веждите си, а не да ги променяме коренно. В крайна сметка природата си знае работата и ни е създала уникални и натурално красиви.

Време е и за подчертаването на веждите

Разресваме ги добре с четка по посока растежа на косъма.

Всяка една от нас залага на различни продукти за подчертаване.

Някои използват молив, други прахообразни продукти, а трети - цветен гел. Във всеки един от случаите е важен цветът, който ще изберем. Най-добрият и естествен вариант е той да е 1-2 тона по-тъмен от цвета на косата, а подтонът да е съобразен както с цвета на косата, така и с цвета на кожата.

Обикновено естествените нюанси са студените, а не топлите, но всичко зависи и от усещането ви кой цвят ви стои най-добре - в крайна сметка най-важното е вие да се чувствате добре в кожата си.

Накрая разресваме отново веждите, за да прелеем добре продукта.

Ако вие имате по-гъсти и буйни вежди,можете да използвате фиксиращ продукт за финална стъпка, който ще задържи всяко косъмче на мястото му.

А ето и нагледно как да оформим и попълним веждите си в стъпки и с още обяснения във видео в най-големия сайт за видеосподеляне в България – Vbox7.com, на журналиста и начинаещ влогър Наталия Такова-Мазгарева (natalismakeup):

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти