Как да боядисаме косата си сами у дома

Как да боядисаме косата си сами у дома
Снимка: netinfo

Мария Николова

Почти всяка втора жена на света боядисва изцяло косата си или залага на кичури или омбре ефект.

За всяка Edna от тези жени  резултатът, който желае да постигне, е съвършенство, максимален блясък, красота и изящество на цвета и косата.

Едни се доверяват на своя фризьор, но всъщност да боядисаш косата си съвсем сама у дома съвсем не е трудно.

И разбира се, има своите предимства: спестява времето, което ще ви отнеме да си запазите час и да отидете до салона за красота, можете да го направите в ден и час, удобен за вас, дори и в 11 вечерта, а и боядисването ще бъде много по-изгодно и щадящо бюджета ви.

Тъй като ние искаме да ви бъдем полезни, ще ви дадем няколко ценни и важни съвета за боядисването на косата в домашни условия:

Изберете цвят, близък до този, с който се боядисвате традиционно: да залагате на цветове, който коренно се различават от вашия не е добра идея, защото резултатът може да не е достатъчно удовлетворяващ.

Ако косата ви е била боядисвана дълъг период от време в рус цвят, не правете опити с едно боядисване да я направите черна. Същото важи и за другите варианти на цветовете.

Съветваме ви да залагате на малките промени, да бъдете постоянни и редовни в боядисването на косата и ако искате промяна, постепенно да изсветлявате или потъмнявате тоновете, без резки залитания.

Четете внимателно инструкциите за употреба, в тях пише изискванията към точно тази боя за коса, която сте избрали – дали косата трябва да е мръсна или чиста, преди да започнете нанасянето на боята.

Един съвет от нас: не използвайте балсам в седмицата, в която сте решили да боядисате косата си. Както шампоанът, така и балсамът съдържат химични съставки, които биха могли да попречат за проникване на боята в косъма.

За мястото: погрижете се за локация в дома ви, която е подходяща за целта. Имайте предвид, че с боята може да изцапате около вас. Най-подходящото място е банята. Наредете на пода вестници за всеки случай. Донесете допълнително осветление ако не виждате добре.

За боята: смесете с обезцветителя (ако има такъв) и разбъркайте добре. Не оставяйте боята да преседи дълго без да я ползвате. Сложете ръкавици. Вземете гребенче и четката за боядисване. Разделяйте косата с гребенчето и мажете. Започнете от бретона. След като боядисате косата отпред, направете същото и със задната. Когато нанесете цялата боя, намачкайте косата с ръкавиците, разтъркайте, масажирайте, сякаш нанасяте балсам.

Относно времето: в зависимост от желания ефект – дали боядисвате само корените, или цялата коса. Стои се от 30 минути до 1 час. В инструкциите към опаковката на вашата боя има подаден час, подходящ за точно тази боя.

За измиването: изплакнете с хладка вода, като отново масажирайте. Първо сложете малко вода и разтъркайте, а после изплакнете обилно цялата коса.

Балсам след боядисването: Обикновено производителите го прилагат заедно с боята в опаковката. Целта на балсама е да фиксира цвета, подхрани косата и да я направи лъскава, жизнена и блестяща.

Следвайте тези златни правила и винаги ще се наслаждавате на красива жизнена боядисана коса, нежен ярък цвят и неустоим блясък.

Още интересни статии, които да прочетете:

Най-добрите летни прически за дълга коса

Предимства на боядисването с безамонячна боя

Защо цветът на косата ни избледнява и как да го предотвратим

Сухият шампоан: спасението на всяка жена

Съвети за боядисаната коса през лятото

Как да се грижим за косата си през лятото

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти