Изворът на здравата кожа

Новата серия AQUALIA THERMAL SPA разкрива блясъка на кожата като хидратира и заличава следите от умора
Снимка: Vichy

Кристина Гочева

Беше точно преди шест лета, но емоцията ми е толкова жива, че сякаш бе вчера, когато под стъкления под на хеликоптера се откри зеленото величие на хълмовете, сгушили в прегръдките си малкото градче Виши.

В сърцето на Франция, там, където преди хиляди години, огнедишащата паст на вулканите наситила подземните реки с безценни минерали, за да дари човечеството с магичните лечебни свойства на термалната вода, в което нямам никакво съмнение след гледката на танцуващи танго възрастни двойки под аромата на цъфнали липи в градината пред операта - толкова радост от живота излъчваха лицата им.

Споделям тези спомени, защото съм убедена в здравето и красотата, която извира от термалните води на Виши, точно колкото древните римляни, построили някога град на това място, или френската аристокрация, която през XVI век превръща провинциалното градче в придворна резиденция, и не по-малко от Mаркиза дьо Севин, популяризирала чудотворните свойства на изворите с подробни описания в писмата си до известни благородници.

Житейските обстоятелства ме запознаха първо с френската дермокозметична медицинска козметика Vichy, за да открия след време логичната връзка с чаровното обаяние на градчето Виши, и да науча от "извора", че дъждовната вода се процежда в процепите на вулканичните планини, през кристалинови скални образувания на четири хиляди метра дълбочина и температури до 140оС, където се насища с въглероден двуокис.

Необходими са хилядолетия на тази вода да пропътува петдестет километра седиментни скали, а високото налягане ѝ дава такава сила, че тя откъсва по пътя си минерални частици: бром, литий, стронций, калций, желязо, магнезий, манган, силиций - само част от 15 минерала, превърнати от лабораториите на Vichy още през 1931 г. в източник на естествена красота за кожата, стимулираща клетъчното обновяване в горните слоеве на епидермиса, успокояваща чувствителната кожа, истински източник на младост с антиоксидантни свойства.

Днес Vichy представят новата исторически стъпка на марката, която обединява в едно основната съставка на продуктите  – термалната вода с друг знаков за Виши ритуал - спа процедурите.

Така се ражда новата серия AQUALIA THERMAL SPA – хармоничен дует от дневна и нощна спа грижа, действаща в синергия за резултат като след реална спа процедура.

Дневният аква гел за нормална до комбинирана кожа тонизира и придава моментален блясък и дълготрайна хидратация, а възстановяващата нощна формула на крем-гела за дехидратирана и суха кожа доказва ефективността си на сутринта, когато откриете, че белезите на умора са изтрити от лицето ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти