Използваш маска за коса постоянно? Имаме лоша новина за теб

коса
Снимка: Thinkstock

Доста жени са обсебени от маските си за коса, което е нормално - всяка от нас се старае да поддържа добрия вид на гривата си. Дайте ни подхранваща маска, хубав балсам и някоя терапия за сухи краища, и ще бъдем щастливи. 

Но дали ви се е случвало да обикнете наистина някоя маска и да я използвате при всяко измиване на косата? На мен ми се случи подобно нещо и се оказа, че косата ми в действителност е по-мека и блестяща, но и се омазнява доста по-бързо от обичайното. Това ме накара да се замисля дали е възможно да "предозираш" с маска за коса и се оказа, че е съвсем възможно и често срещано.

душ баня вода
Снимка: Thinkstock

Експерти и стилисти в областта разкриват, че всички продукти от рода на маски и балсами имат склоността да се натрупват върху косата ни и честата им употреба води до наслояване на продукта, което пък води до неприятното бързо омазняване. Трябва да използваме по-малко количество от маските и балсамите, защото те са концентрирани продукти и за тях важи правилото "по-малкото е повече".

Но какви точно могат да бъдат последствията, ако прекалим? Косата ни може да изглежда безжизнена, утежнена и да се омазнява много по-бързо.

Снимка: netinfo

А колко често е добре да използваме маска? Най-добре е това да става веднъж седмично за по-плътните коси и веднъж на две седмици за по-фините коси. Най-важното е и да не мием косите си прекалено често и да не използваме твърде много продукт върху тях, за да изглеждат здрави и жизнени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти