Грижа за късата коса

Грижа за късата коса
Снимка: Thinkstock

Може би си мислите, че щом косата ви е къса, то грижите за поддържането ѝ ще са по-малко.

Това обаче изобщо не е така.

За добрата форма на късата коса не са достатъчни редовното миене и подхранванe с балсам. Представяме ви четирите основни правила, които трябва да спазвате, за да сте сигурни, че се грижите за косата си правилно.

Редовно подстригване
Най-важното нещо за добрия вид на късата коса е добрата подстрижка и регулярната ѝ поддръжка.  Срещи с фризьора са задължителни поне на всеки четири до пет седмици.

Всекидневна грижа
Изберете шампоан и балсам точно за вашия вид косъм. Съживете косата и с допълнителна грижа. Например, използвайте арганово масло като стилизант. Така осата ще стане мека, лесно ще приема формата, която искате и ще изглежда страхотно.

Не игнорирайте скалпа
Може да не го осъзнавате, но кожата на главата трябва да получи същото внимание, както останалата част от тялото. Мъртвите клетки и запушването на порите могат да ви причинят редица неприятности, като пърхот, сърбеж и чувство за сухота. Ако имате подобни оплаквания, помислете за подходящ ексфолиант или шампоан с ексфолиращ ефект.

По-малко фиксиращите продукт
Не прекалявайте с гелове и вакси, които правят косата да изглежда безжизнена и мазна. Ако не можете без тях, то поне давайте на косъма някои и друг ден почивка. Подобни продукти пречат на косата да диша и могат да причинят косопад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти