Грим тенденции за новия сезон

Грим тенденции за новия сезон
Снимка: Chanel

Кристина Гочева

След трансфера на годината (от Chanel в Dior) на един гениален за модната и козметична индустрия ум - Питър Филипс, останаха много неизвестни в бранш за милиони, в който талантът и креативността струват скъпо.

След шест години ползотворно сътрудничество и безброй артистични интерпретации на емблематични кодове от богатото наследството на модната къща, първата колекция на Chanel без Филипс на борда - "Etats Poetiques"   ("Поетични състояния") описва вдъхновението като "поетична палитра, трансформирана в цветна поезия".

Романтичната същност на визията за есента е изградена върху контрасти, с главна роля за 6 нови нюанса на сенките Ombre Essentielle в мат и сатен варианти, лимитираното издание на квартета сенки за очи Poesie, нов руж, 4 нови червила, 2 глоса за устни, 3 лака за нокти, автоматична течна очна линия – колекция, която доказва, защо Chanel са големи, с обичайното високо ниво дори в повратни за марката моменти.

Подозирам, че зад първата колекция на Питър Филипс за Dior стои приятелството с Раф Симънс, което датира от преди 20 години. Филипс прави всички ревюта на Jil Sander, докато Симънс е начело на модната къща, а двамата белгийци са свързани съдбовно и с родния си град Антверпен.

В новата колекция на Dior, Филипс по любим свой начин се връща в душата на марките, за които работи. Тази есен той отдава почит на легендарната палитра сенки за очи 5 Couleurs. През 1976г., са създадени 4 Ombres - сенки за очи аранжирани като палитра на художник, за да бъдат нанасяни на клепачите. През 1987г. Dior добавя пети елемент - централен цвят, създаващ светлина. Цветове и текстури се сливат заедно в калейдоскоп, представени в квадратен формат, вдъхновен от компактността на дамските чанти.

Така се ражда палитрата 5 Couleurs, която днес Филипс претворява в 11 (от които три лимитирани) нови цветови хармонии и задава нова посока в грима, предлагаща неподозирана свобода при смесване на цветове и нюанси с няколко основни характеристики - подсилват блясъка и разкриват цялата красота на цветовете и текстурите, матовите цветове са приглушени, но наситени, и покриват кожата с богат воал, текстурите с "мокър" ефект къпят клепачите в искряща светлина, сатенените сенки разкриват силата на чистия цвят, нанасят се с изключителна мекота и се сливат с кожата.

Колекцията е допълнена от 2 ружа, 5 лимитирани цвята червило и лак.

Творческият директор грим на Givenchy Никола Дежан намира в пищността на природата отправна точка за есенната колекция Extravagancia. Блясъкът на перлите вдъхновява Дежан този сезон – кафяв и лилав сатен и магично сребърно и златно се срещат в хармонични комбинации в звездния продукт палитра, който обещава вариации на грима  - от естествен до екстравагантен, допълнен от впечатляващ гел руж Blush Memoire de Forme и специално издание на спиралата Noir Couture, oблечена във виолетово.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти