Грим, с който няма да сбъркате

Дълги мигли, тънка и издължена очна линия - неостаряваща класика
Снимка: Getty/Guliver

Лилия Огнянова

Доказано е, че жените се чувстват по-уверени в себе си, когато са гримирани. И не става въпрос за тежък вечерен грим.

Понякога дори спирала или малко руж може да накара една дама да се почувства красива и изкусителна.

Акцентът в грима трябва да пада или върху очите, или върху устните.

Специално в гримирането на очите има няколко неостаряващи тенденции. Ето и кои са те.

Дълги мигли
Много жени се концентрират именно върху миглите си и се стараят те да изглеждат подредени, дълги и пленяващи. Може да сте без фон дьо тен, молив, очна линия, сенки или руж и пак да изглеждате прекрасно само с помощта на красиви мигли. Може да използвате и изкуствени, като ние вече сме давали съвети как се поставят те.

Цветни сенки
Това е чудесен начин да разнообразите визията си. Подберете сенки в любим ваш цвят и нанесете върху клепача си. Ако се притеснявате от прекалено яркия тон, сложете само малко от него в краищата на горния и долния клепач. Това ще е достатъчно, за да поставите цветен акцент.

Опушени клепачи

Класика в жанра! Ефектът се постига с помощта на по-тъмни сенки и удобен апликатор, с чиято помощ да ги нанесете на клепача. Важното е да не слагате сенки в един тон чак до веждата, защото така излишно ще "зачерните“ лицето си.

Очна линия

Тук идеята е да издължите оптично клепача си и да придобиете визията на жената котка. Очна линия обаче не се слага лесно. Нужни са упражнения, внимание и търпение. Има и един трик – първо използвайте черен молив, за да маркирате от къде искате да минава очната линия и колко да е дебела. Моливът се коригира и почиства в пъти по-лесно, отколкото тежката очна линия.

Дебел молив
Това е вариант на очната линия, само че ползвате черен молив. Визията е ретро и е идеална, ако ще излизате вечер. Само трябва да внимавате да не прекалите с черното. Ако нанесете по-плътна и дебела линия на горния клепач, се въздържайте от поставяне на молив и на долния.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти