Градинско парти

Пролетното лице на Dior е решено в пастелни тонове
Снимка: Dior

Кристина Гочева

След отстраняването на Джон Галиано, за позицията му в "Диор" бяха спрягани доста впечатляващи имена. Докато чакаме финализирането на тази ситуация, превърнала се вече в модна одисея, Бил Гайтен представи на Седмицата на модата в Париж визията си за следващата есен и зима. И въпреки че модната къща все още не е заявила ясно посоката си, Тиен - креативен директор грим на марката, с категоричност ни накара да усетим пролетта.

Творения в пастелни цветове, откъснати от красива градина, в която виолетово и цветно зелено подсилват усещането за свобода, свежест и събудена природа,  разцъфтяла върху пролетното лице на "Диор" (Dior).

Изборът на тази цветна градина не е случаен, а историческа препратка към любимите на мосю Диор рози. Всеки детайл от колекцията подчертава хармонията между вярното доближаване до цветовете на природата и творческото въображение на Тиен.

Вдъхновението може да бъде скрито навсякъде -  така както любимата на дизайнера водна лилия, носеща му късмет, се превръща в мотив от красива рокля, така и розите от градината му в Гранвил се трансформират в сенки за очи, червило или лак - истинско цветно изживяване с дълбоко кодирано послание.

Конкретни примери са затворени в Dior Garden Clutch - полезен аксесоар, инспириран от бижутерията, скрил зад ръчно изработената опаковка сенки и блестящи глосове за очи и устни.

Палитрите с пет цвята сенки, галят клепачите с деликатно усещане за фин тюл. Ръцете се покриват с парфюмиран лак от нежно зелено до цветно лилаво. Ружът подчертава скулите с естествен цвят, който се приспособява към спецификата на всяка кожа.

Кристиян Диор смятал, че "луксът допуска цялата екцентричност на въображението" и че "след жените, цветята са най-прекрасното нещо, което Господ е дал на света". Колекцията грим за тази пролет е истинско олицетворение на тези две схващания за живота на модната легенда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти