Големите модни брандове са все по на "ти" с околната среда

Компанията "Гучи" притежава близо 450 магазина, пръснати по целия свят
Снимка: Getty/Guliver

Италианският моден гигант "Гучи" ("Gucci") ще лансира серия от дамски и мъжки обувки, произведени от гумена материя, която много по-лесно се разгражда в околната среда.

Идеята за екоколекцията "Sustainable Soles" е дело на творческия директор на "Гучи" Фрида Джанини, а дамските обувки представляват пантофки в цветови решения като сиво, кафяво и черно.

При мъжките модели е заложено на гуменки, чиито подметки са изработени от бързоразграждаща се гума. Цялата серия ще бъде пусната в световна продажба към края на този юни.

Всъщност това не е първият екопроект, с който популярният моден бранд се захващa.

Миналата година от "Гучи" създадоха гама слънчеви очила, чиито рамки са направени от биоматериал на основата на семена от рицин.

* Фрида Джанини е родена през 1972 г. в Рим и започва първата си сериозна работа като моделиер през 1997 г. в модна къща "Фенди" ("Fendi"). През 2002 г. тя става дизайнер на чантите в компанията "Гучи", а през 2004 г. оглавява отдела, който се занимава със сътворяването на цялата палитра от дамски аксесоари на марката. Същата година тогавашният творчески директор на "Гучи" Том Форд напуска поста, а през 2006 г. Фрида заема неговото място.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент