Eсенни колекции грим

Лицето на модния хамелеон Кейт Мос краси колекцията "Metamorphosis" на "Rimmel"
Снимка: Rimmel

Кристина Гочева

Творческите директори на марките, диктуващи тенденциите в грима, са точно толкова важни за света на модата, колкото и главните дизайнери на модните къщи. Механизмите, по които тенденциите в грима се налагат са равнозначни на хитовите сезонни решения от знакови имена в модния бранш.

Вече никой не се съмнява, че артистичните концепции на водещите визажисти оформят цялостното послание на визията и без тях постигането на хомогенно внушение е немислимо.

Лицето на есента и зимата не би изглеждало така, ако Питър Филипс ("Chanel"), Никола Дежан ("Givenchy"), Тиен ("Dior"), Аарон Де Мей ("Lancome"), Лойд Саймъндс ("Yves Saint Laurent") или Том Пешу ("Estee Lauder") не бяха интерпретирали в творческите си умове стилистиката на сезона.

А в него има място за смели цветове - фуксия, лила, пурпурно, естествени нюанси на зеленото, стоплени от земни и медни оттенъци, и разбира се много блясък, постигнат в закачлива игра със светлината. Строгата особа на вечната класика – очната линия също присъства в лесни за нанасяне варианти и прецизен резултат.

Актуалните характеристики на цвета се постигат чрез пигменти от ново поколение и различни варианти на нанасяне. Есенната колекция "Les Essentiels de Chanel" влива допълнителна енергия в цвета. Впечaтляваща е новата формула на моно сенките "Ombre Essentielle" с нежна текстура и плътен цвят, превърналата се в бестселър лимитирана пудра с озаряващ лицето ефект "Lumiere D’artifices Beiges" и червилото с наситен цвят и подхранваща устните формула "Rouge Coco Shine".

"Аcoustic Colors" на "Givеnchy" носи метални отблясъци, идващи с лимитирания квартет очни сенки "Le Prisme Yeux Acoustic Quatour", в който специални силикони запечатват текстурата върху клепачите, за да удължат трайността й.

Колекцията на "Dior" - "Golden Jungle" се ражда от архивите на модната къща, където на златото и леопардовия принт е отделено подобаващо място. Актуалните за сезона зелено-златни и кафяво-медни нюанси оставят своя отпечатък върху лицето на есента.

Koлекцията на "M•A•C" с името "Styleseeker" избухва с ярки цветове, инспирирана от глобалния номад, търсещ различни стилове. Винтидж заемки, етно елементи, усещане за битпазар и авангарден почерк характеризират една колекция, в която всички тези елементи подреждат пъзела на визията за сезона.

Отправната точка на лимитираната колекция на "Estee Lauder" - "Pure Color Violet Underground" тръгва от лилавото и фуксията - осезателно пресъздадени в палитрата "Five Color EyeShadow".

Лилавата гама изгражда изцяло съдържанието на "Lancome Мidnight Roses". Емблематичната значимост на розата за историята на "Lancome" разцъфтява върху ружа "Blush Highlighter", които оставя нежно перлено докосване върху кожата на лицето и линията на раменете, а практичната палитра с пинсета "Le Regard Pro" събира най-доброто за очите и веждите в едно.

Матов и блестящ тен, опушени в златно и каки очи, кадифено червени устни и лакирани в цвят гранат нокти – това е визията на съвремената амазонка ("Contemporary Amazone") според "Yves Saint Laurent". Нюансите на звездния руж-аксесоар "Couture Pallete Flush" се адаптират към всеки тен.

"Clarins Ombre Minerale" комбинират полезни за кожата минерали с лъскаво покритие и перлени пигменти. Палитрата за перфектен тен "Colour Accents Face & Blush Powder Collector" е с комплекс за оптимизиране на светлината, а за любителите на вечната класика в грима – очната линия, е създаден "Collector 3-Dot Liner" - с три върха за бързо нанасяне и прецизен резултат.

В колекцията "Metamorphosis" на "Rimmel" червилото "Lasting Finish Matte", създадено от Кейт Мос, налага мат тенденцията. Водоустойчивата очна линия под формата на гел с прецизна четчица за нанасяне гарантира сигурна защита срещу размазване в сезона на дъжд и сняг.

Лимитираната серия "Diamentissime" на "L’Oreal Paris" с диамантен прах и висока концентрация на перли блести с квартет сенки "Color Riche Feeric Black", ново издание на спиралата "Volume Million Lashes", което освен с обем и дължина - ще обсипе миглите с диамантен прах, допълнен от блестяща очна линия, блясък за устни, лак за нокти с алуминиеви частици и диамантена пудра.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти