Експресно красиви

Експресно красиви
Снимка: netinfo

Ако напоследък не се чувствате съвсем във форма и сте психически и физически изтощени от студ и работа, уикендът, който предстои, е чудесен повод да се погрижите за себе си и да се поглезите с няколко ритуала за духа и тялото.

Може би не си давате сметка, че точно от това имате нужда. Два дни, които да посветите на себе си, за да  се презаредите, да станете по-красиви и да избягате от всичко. Но това съвсем не значи, че трябва да напуснете уюта на дома си или да похарчите цяло състояние за СПА.

Можете да се насладите на терапевтичните ползи от един уикенд в СПА център, в собствения си дом. А най-хубавото е, че няма да се съобразявате с никой, вие ще диктувате правилата, всичко ще се случва по вашия начин -  ще гледате любимите си филми, ще слушате собствената си музикална компилация и ще хапвате когато и каквото поискате. Ако не разполагате с уикенд, не се притеснявайте - можете да се поглезите в рамките на няколко часа.

Преди да се превърнете банята си в лично СПА, организирайте се логистично, за да не безпокоите съзнанието си по никакъв начин по-късно, когато се отдадете на тотален релакс.

Пригответе си чисти кърпи и халат за баня, любимите си филми и релаксираща музика, гъба луфа, естествени сюнгери, етерични масла, морска сол на кристали, масажни масла, ароматни свещи. Това са важни допълнения към конкретните съставки на всяка процедура.

Събота сутрин
Операция "ексфолиация"

Дарете внимание на тялото си като смесите морска сол, зехтин и няколко капки етерично масло от роза или сандалово дърво. Започнете с нежни масажни движения от краката и стигнете до деколтето. След това почистете лицето си с тоалетно мляко. Вземете си душ, подсушете се и нанесете лосион или мляко за тяло. Отпуснете се за няколко часа и пийте повече вода.

Събота следобед
Маска за краката и косата

Напълнете леген с топла вода и добавете пакетче зелен чай и соли за вана.
За маската за краката - смесете една чаша овесени ядки с мед, зехтин и няколко капки лавандулово етерично масло.
За маската за коса - комбинирайте няколко капки етерично масло от роза, лайка, сандалово дърво, лешник или кайсия. С каквото разполагате в случая.
Нанесете маската за коса, после увийте с найлон и кърпа. Потопете краката си в топлата вода и след като изсъхнат преминете към маската за крака, сложете найлонови калцуни и топли чорапи. Релаксирайте 10 минути и изплакнете добре маските.

Събота вечер
Билкова баня

Ще "спите като къпани" след тази уханна вана с пакетче чай от мента, лайка, джинджифил и аромат на някое от любимите ви етерични масла - истински тоник за ума и тялото. Допълнете ваната с топла чаша предпочитан билков чай. Подсушете се и намажете тялото си с богат крем или хидратиращ лосион.

Неделя следобед
Пара и масаж на лицето

Вълшебна антистрес терапия с детоксикиращ ефект за кожата. Почистете лицето си, а след това налейте гореща вода в купа. Добавете няколко капки етерично масло - нероли за нормална кожа, здравец за мазна, лайка, ако имате суха или чувствителна кожа. Наведете се над купата и покрийте главата си с кърпа за 10 минути, за да се отворят порите. След това навлажнете лицето със студена вода, подсушете го и масажирайте с кръгови движения на пръстите - челото, слепоочията и носа. Накрая, затворете очи и се отпуснете в дланите си за няколко минути.

Неделя вечер
Масаж с топли камъни

Преди да се сте решили, че нямате подходящи камъни у дома, спомнете си дузината, която донесохте от последната си ваканция. Ако не ги откриете, може да попитате в цветарски магазин или такъв за декорация. Топлината от камъните прониква бързо в мускулите, сваля напрежението и им помага да се отпуснат.
Изберете десет гладки и плоски камъчета, сложете ги във вряла вода за 10 минути. Междувременно направете масаж на цялото си тяло с предпочитано от вас масло. Тествайте температурата на камъните и ги поставете първо върху краката, бедрата и корема, след това на ръцете, раменете и врата.
Помолете някои от домашните да ги нареди по протежение на гръбначния стълб. Ако сте сами, наредете камъните между две хавлиени кърпи, така че да съвпадат с линията на гръбнака и легнете върху тях за 10 минути. Не забравяйте да пиете вода и бъдете сигурни, че ще започнете работната седмицата като нови.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти