Експертни съвети: 9 начина да се отървете от спуканите капилярчета

кожа
Снимка: iStock

Знаете какво е усещането: докато оглеждате внимателно лицето си в едно от онези увеличителни огледала, за да търсите черни точки или пък непокорни косъмчета по лицето, вместо това се натъквате на малка, подобна на паяк вена в средата на бузата или около носа. Какво се случва? Първо, не се паникьосвайте. Спуканите капиляри се появяват и на най-добрите от нас. Но може би се чудите защо изведнъж вашите са станали много видими.

Спуканите или разширени кръвоносни съдове могат да се появят по лицето ви поради няколко причини според експертите на Byrdie.

Една от причините е от травма - например от грубо почистване на лицето. Въпреки ексфолиращи процедури, като микродермабразиото например, са чудесни, могат да са една от причините за видимите червени вени по лицето ви. Ако сте склонни към тях, засмукването и разтягането на кожата по време на процедура може лесно да ги извади на повърхността.


Другите две причини са много по-често срещани. Хроничното и дългосрочно увреждане от слънцето и радиацията му може да доведе до образуване на малки кръвоносни съдове по целия нос и бузите с течение на времето. А основни заболявания като розацея, която може да причини многократно зачервяване на лицето, също могат да доведат до образуване на нарушени или разширени кръвоносни съдове.


Това, което ще забележите, е, че кожата около носа и бузите започва да става малко по-червена с течение на времето или ще виждате малки линии от кръвоносни съдове отстрани на носа. Ако имате видими капиляри около ъглите на носа (малки червени чертички) и никъде другаде, те може да не са същите, а да са причинени просто от издухване на носа или от настинки и алергии, които оказват натиск върху капилярите.

Каквато и да е причината за появата им, вероятно нямате търпение да възстановите естествено гладкия вид на кожата си. Продължете в галерията ни, за да разберете как:

Ето как да се отървете от спуканите капилярчета

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти