Е(го)пилация

Е(го)пилация
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Перфектно почистени вежди, идеално гладки крака и ръце с кожа по-мека от пух. Звучи чудесно за дама, нали? А как се вписва, ако се отнася за мъж?!

Едва ли, когато преди хиляди години Бог създал мъжкото тяло осезаемо по-окосмено от женското, е подозирал, че двe хилядолетия по-късно това негово решение ще се окаже напълно излишно. Дори и вероятно да го е сторил с цел Адам да изглежда по-силен, доблестен и смел в Евините очи, то днес за признаци на мъжественост явно се приема не наличието, а по-скоро липсата на окосмяване по неговата плът.

Равносметката – мъже, премахващи нищожно слабото си окосмяване, така че дори и най-гладката и поддържана жена на света би свела глава в земята от срам, че е пропуснала няколкото косъмчета по иначе изящно гланцовия си силует. Опитвам се да разбера стремежа на тези момчета, издигащи в култ епилацията. Може би жена като Саманта от "Сексът и градът“ някога е споделила на всеослушание пред изцяло мъжка аудитория, че избръснатата кожа е секси... А дали пък те не го правят за свое удобство и улеснение?

Знаете ли, май е свързано с нещо в егото им, във вътрешното им желание да се себедоказват. Точно така! Ключът е в това да спрат с физическото обезкосмяване и да епилират именно онова усещане, което предизвиква тези действия у тях. Мхм... Правилно, ЕГОпилация! Единствено тогава ще се постигне балансът и хармонията в тази актуална модерна мъжка тенденция.

Къде е границата? Добре почистените мъжки вежди наистина пораждат добро впечатление за един поддържан и спретнат момък. Когато обаче вместо вежди, над очите му стоят чифт контури, по-добре оформени и изтънени от тези на повечето ти приятелки, а лицето му поразително наподобява това на матрьошка, определено не е зле ТОЙ да се  замисли дали не е преминал тази мислена линия между естетичното и прекаленото. Сериозно трябва да обърнат внимание на визията си също и тези представители на силния пол, чиито крайници при допир съвсем спокойно биха могли да бъдат взети за две дълги дамски секси бедра. Не забравяйте, че обаянието на мъжете е в това да боцкат. Хайде, момчета! Няма начин някоя жена да не ви е казвала за онази чародейна магия с тридневната брада.

Тук идва ред на тънкия момент, в който ще поясня, че не твърдя, че мъжете не бива да полагат грижи за външния си вид. Напротив, добре поддържаният герой винаги прави впечатление на принцесите, но ако изглежда максимално естествено. Не мисля, че мъжете трябва да изкоренят думата "епилация" от съзнанието си, а по-скоро да преразгледат смисъла й и да я използват с мярка и когато наистина е необходима и наложителна. Все пак никой не иска да вижда лятото по улиците оживели изследователски скици от дневника на Дарвин, нали?

Това, че на Мики Маус му отива да няма вежди и че във всеки от нас по природа живее непораснало дете, не означава, че той трябва да се превръща в идол на силния пол. Следващият път, когато видите израснал косъм в близост до веждите си, не посягайте панически към пинцетата. Помнете, че отвъд тези ваши предубеждения, живеят много прекрасни моменти (а и жени), които чакат да ги отксубнете! Не се вторачвайте в дреболии. Колкото и да се кахърите, все ще пропуснете някой непокорник, убягнал на колата маска. Наслаждавайте се на мига! Все пак – косми много, животът е един!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти