Ефектът на пеперудата

За лице на кампанията Kenzo избира 20-годишната британска актриса, певица и пианистка Амбър Андерсън
Снимка: Kenzo

Кристина Гочева

Макар често да търсим вдъхновението в сложни сюжети, то обикновено е пред очите ни като изящна пеперуда, пърхаща около нас, а какъв по-събирателен образ на лятото от красивите багри на тези цветни създания, които добавят към летните месеци особена красота, романтични мечтания и пориви за безметежност?

Няма как пеперудите да не се превърнат в муза на поезията, изкуството и… парфюмерията.

Това лято "Кензо"(Kenzo) им посвещават аромат - Madly Kenzo.

Ярки цветове, радост от живота, свобода и крилати идеи – тези ключови думи увличат таланта на топ парфюмеристи и дизайнери, за да се роди Madly Kenzo.

Хрониките на стила са отделили подобаващо място на запомнящия се източен минимализъм и характерната пъстрота на "Кензо", чиято философия не се отдалечава от природата и претворява нейните символи в артистични послания, в които е отредена главна роля на цветята.

Не се сещам за друга марка, която да е успяла да превърне червения мак в такъв символ, че веднага щом го зърнете, първата асоциация да ви води към ароматната магия на "Кензо" .

Вдъхновението за новия аромат този сезон напуска емблематичните макови поля, за да полети с крилата на пъстроцветната лекота на свободните пеперуди, които го отвеждат при жената Madlу Кenzo.

По нейната кожа топ парфюмеристът Орелиен Гишар запечатва чувствени нотки от хелиотроп, портокалов цвят, българска роза и ванилия в парфюмна вода, която обръща общоприетото схващане за пирамидалната структура на ароматите, за да ви залее със завладяващ хелиотроп.

След запомнящо се сътрудничество с дизайнери от ранга на Карим Рашид и братята Бурулек, за да затвори крилатото послание на Madly Kenzo в изящен стъклен флакон, марката се доверява на топ дизайнера с израелски произход Рон Арад.

Забележителеният му иновативен творчески подход превръща флакона на уханието в произведение на изкуството с линии, които напомнят размаха на пеперудените криле.

Нещо толкова трудно като придаването на движение на неподвижна форма, се отдава с лекота на творческия гений на Арад.

А за вас остава да се насладите на личното си лятно бягство с аромат, който ще поощри щурата ви природа, защото обезоръжаващият му слоган е: "Щуротиите са единствените неща, за които никой никога не съжалява!".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти