Един ден на Edna жена в Mall of Sofia

Моника Иванова - Edna жена в Mall of Sofia
Снимка: Георги Димитров /Нетинфо/

Мария Атанасова

Представяме ви Моника Иванова – първата печеливша дама от играта "Един ден на Edna жена в Mall of Sofia".

Моника е на 27, архитект.

Прекарахме един следобед заедно в Mall of Sofia и... освен, че се разкрасявахме – много се забавлявахме!

Нейните впечатления от деня можете да прочетете тук.

 

 

А сега – нашата история:

Започнахме от Art Point Моника получи специален подарък оттам – двойна покана за едно от най-интересните театрални представления за този сезон.

Пристигна и Роди, натоварена с чанти, в които беше побрала целия сет, който беше предвидила за Моника.

Започваме от косата. Ангел от Gossip Hair&Nails се погрижи за визията от 70-те, към която се бяхме запътили.

Нежен грим, напомнящ на 70-те, направи Борислава Илиева от Estee Lauder –Clinique – Exclusive Boutique. Акцентът падна на устните, а така усмивката на Моника изпъкваше още повече.

И дойде моментът с преобличането. Е, откъде да започнем?

Хайде от най-малкото: панделката. Носим я по всякакъв начин - като част от яката на шемизета, като вратовръзка, като част от дизайна на аксесоар... Толкова е женствена и закачлива, че е хем детайл, хем акцент.

Пепит
Дайте нов прочит на тези класически десени с малко цвят в аксесоарите. Класическата бяла риза, пепит и меката прегръдка на трикотажа, са варианти да разбием традиционното усещане, което този вълнен плат навява.

Не сме убедени докрай в удобството на пелерината, но не можем да не обърнем внимание на красивия силует, който оформя.

Трапецовидният силует и ¾ дължина са ласкателни за повечето женски фигури и дори само това е достатъчно основание да я харесваме. Осъвременяваме посланието с трикотажна пелерина, която освен комфорта, дава свобода за напластяване и може да бъде носена поне по два различни начина – свободна или обърната обратно и прихлупена с колан.

Без капка театралничене, но с театрален патос Роди продължава да говори: "Крайно време е да започнем да четем етикетите за състава на дрехите, както правим това с храната и виното, защото те са точно толкова важни."

Такъв е случаят с трикотажа – за него най-важното е съставът на плата. Комбинациите от вълна с полиамид или еластан удължават трайността на тъканта. По-меко и луксозно усещане носи съчетанието на вълна и коприна, кашмир и памук.

Лек или по-плътен, той не се мачка, не ограничава движенията и топли достатъчно. Свойството му е да пада тежко и красиво при драпиране и го прави любима материя не само за блузите, но и за манта, рокли и пелерини.

Шапката
Широкопола или тип борсалино, барета или просто романтична...

Акценти в аксесоарите. Червено.
Като плътен цвят на дреха или като проблясващ детайл, червеното е горещият цвят, с който да започнем есента.

Наситено, бургунди, кашмирено, като втора кожа, всяка жена трябва да има поне една червена дреха или аксесоар в гардероба си. Или да сложи началото с едно червено червило – икона и белег за стил, което извежда на показ тайното желание на всяка жена да е фатална!

Наистина се забавлявахме, Моника е толкова лъчезарна! Разгледайте галерията ни с нея тук. И... очаквайте скоро още модни съвети на Роди!

*Моника е с шапка Parfois, шемизета и панталон - пепит от вълна с басти и ръб Esprit, кожени ръкавици и колан Mango, трикотажна пелерина Miss Sixty, обувки Buffalo и чанта-плик от екзотична кожа KARINA HERMES Tussy от Totally Erected Store, перо - d'Orne.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти