Създадено за Eucerin

Две съставки, един резултат - красива кожа

Две съставки, един резултат - красива кожа
Снимка: iStock/Getty Images

Чудите ли се защо толкова много говорим за перфектна кожа? Защо полагаме всякакви усилия да я хидратираме, подхраним, балансираме, освежим?

Не само от суета и защото искаме да изглеждам добре. Красивата кожа всъщност е здравата кожа. А защо ни е здрава кожа, припомняме веднага:

Кожата е най-големият орган в тялото и изпълнява важна защитна функция

За да си представите по-добре структурата на кожата като бариера, нека я обрисуваме като тухлена стена: тухлите са безядрените клетки на роговия слой, а между тях са разположени междуклетъчните липиди на роговия слой, който играе роля на междуклетъчен цимент, съставен от серамиди, свободни мастни киселини и холестерол в отношение 4:1:1.

Нашата стена има и защитен слой - микробиом. Това е слоят бактерии на повърхността на кожата, които могат да достигнат до 1 кг от теглото ни. При разрушаване на епидермалната бариера се отделят вещества, които дават сигнали на имунната ни система.

Отключват се възпалителни симптоми на разрушена защитна функция на кожата. Това нейно състояние я прави много по-уязвима на достъпа на алергени, бактерии, вируси.

Сухата кожа боли

Когато се наруши балансът на структурата на нашата тухлена стена, по нея зейват пукнатини и цепнатини. Иначе казано - кожата страда. Усещанията може да са леки като опъване и лек сърбеж или по-сериозни като болезнени нацепвания и образуване на рани.

Когато кожната бариера е нарушена, в нея много по-лесно навлизат болестотворни организми, като в същото време кожата не може да задържи в себе си полезните вещества, които я поддържат здрава.

Снимка: Eucerin

Как да се справим със сухата кожа?

За да върнем баланса на кожата (нали помните - тухлената стена), трябва да се уверим, че ѝ даваме достатъчно “строителен материал”, с който да попълни пукнатините. Имаме нужда от серамиди (тухлички) и урея (хидратиращ и спояващ тухличките цимент).

Откриваме ги не на рафтовете в магазина за строителни материали, разбира се, а в аптеката, в продуктите на Eucerin от серията Urea RepairPLIS - измиваща пяна и лосион за тяло.

Пяната Eucerin UreaRepair PLUS за лице и тяло с аромат, нежно и ефективно почиства кожата без да я изсушава. Оставя усещане за мекота и гладкост. Разработена е за ежедневна употреба върху суха, много суха, загрубяла и раздразнена кожа.

Снимка: iStock/Getty Images

С уникална комбинация от хидратиращи съставки - Урея и други NMF (естествени хидратиращи фактори), тя е лека и нежна към кожата и почиства без нужда от разтриване. Дерматологично доказано почиства нежно и ефективно и предпазва кожата от допълнително изсушаване.

След като кожата е деликатно почистена, има нужда от обилна хидратация и възстановяване благодарение на Eucerin UreaRepair PLUS - лосион за тяло с 5% урея.

Той съдържа звездната комбинация урея, серамиди и други естествени хидратиращи фактори, които задържат вода и възстановяват естествената защитна бариера на кожата, за да предотвратят допълнителна загуба на хидратация.

Формулата осигурява както незабавно облекчение и интензивна, дълготрайна хидратация, като забавя появата на сухота и груба повърхност на кожата с до 48 часа.

Снимка: Eucerin

Използвани в комбинация, двата продукта възстановяват бариерната функция на кожата и тя отново е здрава, еластична и красива.

Продуктите са с лек аромат. Ароматът е успокояващ и с противовъзпалителни свойства, специално разработен за много добра ефикасност и поносимост от сухата кожа. Не съдържа алергени и сенсибилизиращи свойства, прави грижата за сухата кожа по-приятна и я превръща в ритуал за грижа за себе си.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти