Древните тайни за красота на японките

Древните тайни за красота на японките
Снимка: Weheartit

Нежните и стройни гейши идват от Япония и за това не е никак учудващо, че от тази страна идват много хитрости, свързани с красотата на жените. В момента там козметичните продукти са развити до едно нечувано ниво, а иновациите са неспирни.

Но е факт, че най-добрите разкрасителни методи си остават старите и изпитани рецепти, предавани от поколение на поколение. Днес ще ви запознаем с 4 от тайните на японките за красота, които са съвсем прости, но много ефективни.

Ако тренираш като сумист, то най-вероятно ще се превърнеш в такъв

За японките не е важно агресивното трениране, изтощаването на тялото и спортуването до безкрай. Всичко трябва да бъде с мярка, за удоволствие и в никакъв случай не трябва да ни кара да се чувстваме изморени и изцедени.

Топлината е живот

Тялото ви се нуждае от енергия и топлина, за да работи както трябва. През лятото плодовете и зеленчуците ни помагат да поддържаме нужния баланс в организма ни, а през зимата ни трябва нещо по-калорично, за да бъдем здрави. Съобразявайте храната си според сезоните и никога не се подлагайте на изтощаващи диети.

Не е полезно да се пият течности по време на хранене

Японките никога не пият докато се хранят. Течностите пречат на храносмилането, защото неутрализират киселината, която стомахът ни произвежда. В резултат на това ни трябва повече енергия да завършим процеса на храносмилане и ще огладнеем по-бързо.

Топлата вана удължава живота

След топла и отпускаща баня винаги се чувствате много по-добре, но истината е, че тя отпуска мускулите ви и подобрява кръвната циркулация. Правете си топла вана поне два пъти в месеца  и кожата ви ще стане по-чиста и гладка.

Прочетете още:

Лек летен грим с много блясък

8 съвета за мода и козметика, които трябва да знае всяка жена

Кой е твоят парфюм според цвета на косата ти?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти