Достоен жест

Вивиан Уестууд представя миналогодишната си есенно-зимна колекция в Париж
Снимка: Getty/Guliver

Великобритания, а и целият свят чакат две събития през все по-наближаващото за наша радост лято. Първото ще започне със серия празненства по случай 60-годишнината от коронясването на кралица Елизабет II, а второто, разбира се, е Олимпиадата, стартираща на 27 юли в Лондон.

Диамантеният юбилей на британската кралица ще бъде почетен и от още една кралица, но в областта на бунтарската мода – Вивиан Уестууд.71-годишното непокорно момиче с огнени коси е решило да отдаде почит към Елизабет II, като създаде нова колекция дрехи, изцяло вдъхновени от стила на 86-годишната британска благородничка.

Явно Вивиан е решила да върне жеста на признание, след като през 1992 година тя получи Ордена на Британската империя, връчен й лично от кралица Елизабет II.

В злато, бронз и сребро ще бъдат окъпани композициите, включени в новата колекция на свободомислещата дизайнерка. Сред моделите ще присъстват корсети и рокли от коприна, органза и тафта.

Освен дрехи, в колекцията ще присъстват бижута, които ще бъдат пуснати в продажба към края на май.

"Животът винаги е по-интересен, когато носим дрехи, подчертаващи нашата индивидуалност и артистичност", обича да казва Вивиан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти