Домашно подхранващо масло за коса

Домашно подхранващо масло за коса
Снимка: Thinkstock

Русата коса, независимо дали е естествено светла или изсветлена, има нужда от специални грижи. 

Златните къдрици постигнати с помощта на съвременните козметични средства или казано накратко - на химията, често са сухи, склонни към накъсване и цъфтеж. Затова трябва да се грижите за русите коси редовно и старателно.

Един от успешните методи е прилагането на подхранващо масло за коса. С помощта на Kozmetikata.com ви предлагаме начин как да го направите в домашни условия.

То се прави с лайка и се отразява чудесно на русата коса. Трябва обаче да се вземе под внимание, че лайката може да повлияе на цвета на косата и да го изсветли.

Необходими продукти:
20 капки масло от лайка
50 капки бадемово масло
40 капки масло от кайсиеви ядки

Смесете маслата в малко бурканче. Нанесете сместа върху пръстите си и масажирайте с него скалпа и косата си.

Оставете маслото да престои 1 час, като завиете главата с хавлиена кърпа, за да може порите да се отворят от топлината и маслото да проникне по-дълбоко. След това изплакнете.

Остатъкът от маслото съхранете в хладилник.

Маслото от лайка има силно лечебни свойства.

В комбинация с останалите две масла, то е подходящо за намазване на чувствителен скалп, като намалява сърбежа и повлиява добре на пърхота.

Може да се използва и при кожни раздразнения на други части от тялото.

Помага за зарастването на повърхностни рани.

Когато се използва при руси коси, то им придава блясък и още по-златист цвят.

Ако промяната на цвета е целта ви, комбинирайте го с изплакване след масажа с отвара от лайка.

Лимонена маска специално за блондинки

Рецепта за домашен шампоан

Край на спора кои жени са по-харесвани - блондинките или брюнетките

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент