Добре дошли в страната на мечтите с Кристиан Диор

Dior
Снимка: Getty

Творчеството на легендарния френски дизайнер Кристиан Диор получи своя собствена изложба в музея „Виктория и Албърт“ в Лондон.

„Кристиан Диор: Дизайнер на мечтите“, която отваря врати за посетители от 2 февруари, включва над 500 произведения, включително 200 рокли висша мода, дело на самия моделиер и шестима негови наследници от 1947 година насам.

За най-забележителен сред експонатите се смята рокля, която сестрата на кралица Елизабет II – принцеса Маргарет, направена за 21-ия ѝ рожден ден и в момента дадена на музея под наем.

Ориол Кълън, модният консултант и куратор на „Виктория и Албърт“ казва за влиянието на моделиера следното: „През 1947 г. Christian Dior промени лицето на модата със своя „Нов вид“, който преопределя дамския силует и дава нов живот на модната индустрия от следвоенен Париж. Повече от 70 години след основаването на модната къща изложбата във „Виктория и Албърт“ чества продължителното влияние на марката и разкрива връзката на Dior с Великобритания.“

Dior
Снимка: Getty

Експозицията представя още дрехи, направени по поръчка, като роклята на Дженифър Лоурънс, носена за церемонията на наградите „Оскар“ през 2014 г., и облечената от нея за премиерата на филма „Майка“. В музея са изложени и лични вещи, аксесоари, модни фотографии, ленти, винтидж парфюми, оригинални козметични продукти и илюстрации на Кристиан Диор.

Това е най-голямата изложба на марката във Великобритания до момента и според Fashionista e с 60% по-мащабна в сравнение с експозицията висша мода “Christian Dior: Couturier du Reve” в Париж през 2018.

Изложбата „Кристиан Диор: Дизайнер на мечтите“ е отворена до 14 юли 2019 г. Пожелаваме ви да я посетите, а дотогава се докоснете до нея в галерията ни >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти