Депилатоарите с техните плюсове и минуси

Съвременните депилатоари са предназначени за чувствителна кожа и притежават ароматни формули, нямащи нищо общо с неприятната миризма, с която подобни артикули се славеха преди години
Снимка: Thinkstock

Кремовете за депилация (т.нар. депилатоари) са бързо и сравнително изгодно средство са обезкосмяване, но проблемът е, че космите израстват след броени дни.

В състава на подобни козметични продукти влизат субстанции, които разграждат косъма, но както и при бръсненето - го отстраняват само до нивото на кожата, без корена.

Подобен метод е удачен, когато имаме нужда от лесно и безболезнено премахване на косми, но имайте предвид, че кремът се нанася равномерно върху суха кожа и се изчаква да подейства според указания период на опаковката (ако го оставите по-дълго, рискувате да изгорите кожата).

След това изплакнете добре депилатоара и нанесете овлажняващ лосион за тяло или крем, които обаче не бива да съдържат алкохол, за да не раздразните и възпалите кожата си.

Сред другите минуси на депилатоарните кремове се нареждат тяхната неприятна миризма и възможността към алергична реакция (затова четете внимателно етикета, за да сте наясно какви съставки съдържа кремът и да избегнете увреждане на кожния слой).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти