Да заличим белезите от акне

Да заличим белезите от акне
Снимка: Thinkstock

Акнето е неприятно както с появата си, така и с белезите, които може да остави по повърхността на кожата.

Колко ще бъдат видими и трайни, зависи от различни фактори като възраст, наследствена предразположеност, пол и дори етническа принадлежност. Според дълбочината на белезите, има различни методи за тяхното заличаване или поне намаляне на размера. Някои обаче остават за цял живот.

С помощта на Kozmetikata.com ви предлагаме няколко начина за заличаване на белези от акне.

Най-добрият начин е превенцията
Най-лесният начини да превърнете пъпките в белези, е като ги изстисквате. Не го правете. Третирайте пъпките с подходящ за целта продукт и проявете търпение, все пак те ще изчезнат, а белезите от тях – не.

Лекувайте акнето
Посъветвайте се с дерматолог още в самото начало, когато забележите проблема с разширените и мазни пори. Така грижите за кожата, предразположена към акне, ще бъдат максимално адекватни.

В краен случай се обърнете към хирург
Ако акнето е нанесло сериозни промени върху повърхността на кожата, можете да се обърнете към естетичната хирургия. Има различни методи за третиране на белези и хирурзите ще ви препоръчат този, който е най-подходящ във вашия случай.

Лазерна терапия
Има лазерни методи, създадени с цел да премахват несъвършенствата по кожата. Само е необходимо да го обсъдите с лекар и да обмислите вариантите.

Пилинг
Химическият пилинг е подходящ при средно дълбоки белези.

Микродермабразио
За третиране на не много дълбоки белези, микродермабразиото е много подходящо. При тази процедура се премахва горния слой от кожата – мъртвите клетки, малки несъвършенства и белези.

Криотерапия
При тази терапия се използва замразяване, за да се премахват несъвършенства по кожата като целулит, розацея и белези от акне.

Кремове
При малки белези, опитвайте с кремове, специално за третиране на белези.

Акнето не трябва да се третира единствено като козметичен дефект. То може да сигнализира за здравословни проблеми в организма, както и за хормонален дисбаланс.

Така че консултацията с лекар специалист е задължителна, преди всякакво самоназначаване на лечение или следване на съветите на козметик..

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти