Да се справим с подпухналите очи

Да се справим с подпухналите очи
Снимка: Thinkstock

Подпухналите очи придават невероятно изморен и изтощен вид на лицето. Случва се да страдаме от този неприятен козметичен дефект.

Най-честата причина е недоспиването. Друг вариант са алергии, грип или пиенето на прекалено много течности непосредствено преди лягане.

С помощта на съветите от Bellasugar.com и нашия личен опит, ще се постараем да ви дадем няколко съвета как да се справите с подпухналите очи.

Много добре се отразяват студените компреси, особено ако са направени с отвара на лайка. Може да замразите кубчета с нея, после да ги сложите в подходяща торбичка или кърпа и да ги наложите на очите.

Също добра работа вършат изстинали пакетчета чай. Положете първо тампон за почистване на грим и върху него леко изстисканото и студено пликче чай (билката може да е по ваш избор – лайка, липа, мента и т.н.).

Краставицата също върши чудеса. Резенчета от зеленчука върху очите не са клише, а наистина помагат за хидратация и успокоение на нежната кожа около очите. Така че може да прекарате 10-15 минути с по-дебели резени краставица върху очите, за да спаднат торбичките под тях.

Подходящият крем, гел или серум за околоочен контур е просто задължителен за всяка жена. Дори да сте на 25 години, не си мислете, че нямате нужда от подобен крем. Както има специални помади за ръце, стъпала, тяло и т.н., така и околоочния контур изисква внимателна грижа.

Не търкайте очите и не разтягайте излишно нежната кожа в тази област на лицето.

Фон дьо тенът също помага да скрием следите от безсънна нощ.

И не забравяйте – най-ефективното средство против подпухнали очи, е добрият сън.

Той не трябва нито да е прекалено кратък, нито прекалено дълъг, тъй като и в двата варианта рискувате да не се събудите особено красиви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти