Да се гримираме като професионалисти у дома

Да се гримираме като професионалисти у дома
Снимка: Thinkstock

Нов канал във Vbox7.com ще показва свежи идеи и хитрости в грима за по-успешен макиажа в домашни условия

Какви са тънкостите в нанасянето на грима? Има ли правила в макиажа и как можем да почерпим идеи за различни визии от известните личности? Как да се гримираме в ежедневието и за по-специални поводи? И всичко това в домашни условия.

Отговорите ще откриваме всеки четвъртък в новия канал за уроци за грим и красота Natali's Makeup, който стартира днес – 4 юни, в най-големия български сайт за видеосподеляне – Vbox7.com.

В него веднъж седмично ще бъдат качвани видеа, посветени на красотата и изкуството на грима – забавни идеи за различни визии, малки хитрини за нанасянето му, както и вдъхновения за макиаж от и с известни личности в прости стъпки и с много усмивки.

Зад реализирането на влога стоят журналистът и начинаещ влогър ентусиаст Наталия Такова – Мазгарева, както и актьорът и режисьор Александър Сано от SilverNoise. Тя е по идеите пред огледалото, той – по добрата техническа реализация зад камера. Двамата ги свързва желанието със свежи и кратки видеа да бъдат полезни на колкото се може повече дами.

Истината е, че аз не съм професионален гримьор. И нямам амбицията да стана такъв. До всички хитрости и тънкости в гримирането съм достигнала с много опити – някои сполучливи, други не толкова.

Идеята на тези видеа е точно такава – щом аз мога да се гримирам сама и да постигам различни визии пред огледалото вкъщи, значи всички дами го могат. Само ни трябват свежи идеи и лесни насоки, нали?

Ще се стремя да давам това и на момичетата – идеите и начините, а всички допълнителни експерименти, запитвания и предложения за грим и красота винаги са добре дошли! Така и аз ще черпя от чуждия опит“, казва Наталия.

А защо ли се е захванала с това начинание?

„Аз съм твърдо убедена, че българките сме едни от най-красивите и поддържани жени. Но е факт, че не за всеки празник, първа среща или работен ден можем чисто финансово да си позволим услугите на професионален гримьор. И така се стига до момента, че или на няколко седмици трябва да се опитаме да отделяме от бюджета си за професионалист, или да се научим да се гримираме сами, като спрем да допускаме грешки и разберем какво ни отива. А на гримьорите да разчитаме за много важните и специални поводи в живота ни. Както го правя и аз, разбира се“, казва тя.

А ето и първото видео – идея за устойчив ежедневен грим, който не изглежда твърде натрапчив, само подчертава естествената ни красота и прикрива мъничките несъвършенства.

Включва достатъчно продукти и техники, че да издържи часове наред, в които учим, работим или прекарваме деня си навън в срещи и бързане.

Нужни са ни само 10-15 минути време сутрин, гримовете, които така или иначе присъстват в несесера ни – основа за грим, фон дьо тен, коректор, пудра, руж, сенки за очи, спирала, молив и глос за устни, както и... правилните стъпки и техники за нанасянето им.

Тях ще видим заедно в клипа:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти