Да подготвим кожата си за зимата

Готова съм да посрещна зимата по най-красивия начин
Снимка: Thinkstock

Със смяната на сезоните идва и нуждата от адаптация към новите метеорологични условия, а това важи с пълна сила и относно поддържането на нашата кожа.

Ето какво най-общо трябва да направим по време на зимния период, за да запазим сияйния и здрав вид на лицето си.

* Най-важното условие е постоянно да хидратираме кожата си със съответните продукти, защото студеният въздух и вятърът я изсушават допълнително.

* Не прекалявайте с топлите душове, тъй като кожата има естествен защитен слой мазнина, който лесно се разрушава от рязката смяна на температурата в стаята с тази в горещата баня, а това води до бързо изсушаване и склонност към по-бързо увреждане.

* След душ нанасяйте мазила, съдържащи хиалуронова киселина, пептиди и серамиди, които действат като допълнителни хидратиращи агенти, забавящи стареенето на кожните клетки.

* Напуканите устни са неприятен проблем, който се обостря най-вече през зимата. За целта слагайте балсам или вазелин, богат на витамин E, който от своя страна играе функцията на естествена бариера между кожата и студените атмосферни влияния, а също така овлажнява устните и ги предпазва от лющене. Освен през деня е важно да поставяме от балсама за устни и вечер преди лягане.

* Не прекалявайте с агресивните почистващи и ексфолиращи маски. Изплакването на лицето с неутрален или бебешки сапун сутрин и вечер би свършило чудесна работа.

* Хидратацията на кожата не се постига само от външни фактори. Затова е необходимо да приемаме повече течности като чайове и фрешове (за водата е ясно), чрез които успоредно с поддържането на кожата ни в изряден вид ще подсилим и нашия имунитет.

* Подбирайте фон дьо тен с UV фактор, защото по-оскъдното слънце и минусовите температури съвсем не означават, че ултравиолетовите лъчи не действат в посока към увреждане и състаряване на кожата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти