Създадено за Nike

Да надбягаме климатичните промени с устойчива мода и устойчиво мислене!

а
Снимка: Nike

Все по-често слушаме за „устойчива мода“ и „устойчиви модни марки“. Съвременното разбиране за „устойчивост“ се превърна в двигател на нови екологични производства с минимален или нулев въглероден отпечатък върху планетата, които променят не само икономическия ѝ облик, но и декларират своята ангажираност към чиста природа и защитена околна среда. Не на последно място устойчивата мода провокира нов тип социален диалог, в който водещи са иновациите, етиката и взаимното уважение както между хората, така и между хората и останалия жив свят. 

Замърсяването на въздуха, водата и почвите е заплаха номер едно за модерните общества и поставя не само бъдещето, но и настоящето в една и съща рискова група заедно с необратимите климатични промени и влошеното здраве. За да се противопоставят на негативната тенденция и да поощрят здравословния и устойчив начин на живот, се обединяват световни марки, инфлуенсъри и активно спортуващи с едно общо послание – повече движение в по-чист свят.

а
Снимка: Nike

Кампанията #MoveToZero на спортния гигант Nike прави огромни крачки към крайната цел - нулеви въглеродни емисии и нулеви отпадъци. Отдадена на мисията да защити бъдещето на планетата и спорта, компанията започна редица действия, с които да минимизира екологичния си отпечатък. Така, включвайки използването на рециклирани материали, Nike успява значително да намали въглеродните си емисии.

От 2020 г. 100% от памука в цялата продуктова линия на Nike е биологично сертифициран и рециклирани. В производството са включени рециклирани полиестери и найлони, а съществуващите пластмаси, прежди и текстил се употребяват повторно. До 2025 г. Nike ще използва 100% възобновяема енергия от собствени съоражения. Програмите Reuse-A-Shoe и Nike Grind превръщат 99% от отпадъците в нови продукти, детски площадки, писти за бягане и игрища. Крайният резултат са спортни обувки от рециклирани материали, които не само са произведени с внимание към природата и бъдещите поколения, но и впечатляват с дизайн и комфорт. 

а
Снимка: Nike

Новата лятна колекция Move To Zero включва модела Space Hippie. Това е не само най-лекият модел в колекцията, но и има най-ниския въглероден отпечатък. Горната му част е с около 75% рециклирани материали, от бутилки, тениски и прежди. Меката междинна подметка съчетава малки частици с комбинация от пяна за стабилност и естетика. Space Hippie е наличен в магазините на Nike в "Парадайс Център", "Сердика Център" и "Мол Пловдив", а от март и в първия Nike Factory Store (Outlet) в София на ул. „Околовръстен път“ 265.

Нашата цел е да движим света напред чрез силата на спорта. Да премахваме бариери и да изграждаме общност, за да променим играта за всички. Ако имате тяло, вие сте спортист", казват от компанията.

До нея, като български посланици на #NikeMoveToZero, застават Дизайнерът Борче, младата спортистка Карин Околиебившата лекоатлетка Деница Атанасова и атлетът Ванко ГеоргиевЗаедно с Nike и като част кампанията те заснеха вдъхновяващо видео. За себе си Карин предпочете хитовия модел Space Hippe в дамски вариант, а Борче - модела Nike Crater Impact.

Спортните обувки са не само едни от най-често купуваните, но и най-често подменяните допълнения към облеклото. Носим ги, когато спортуваме, когато се разхождаме, а вече и в различни комбинации с рокля или официален костюм. Важно е, когато избираме своята марка и модел, да имаме устойчиво мислене с отношение към околната среда и, разбира се, да се погрижим за своя личен стайлинг и удобство, които ни правят модерни, уникални и неповторими.

#nikemovetozero, #movetozero, #nikesustainability

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти