Създадено за Revalid

Да, на падащите листа! Не, на падащата коса! Как да избегнем есенния косопад

есен коса жена
Снимка: iStock

През есента красотата на природата се разгръща в една позната картина, която обаче никога не ни омръзва - опадалите листа на дърветата застилат земята и правят света по-пъстър и красив. Става ни някак романтично и уютно... докато не забележим, че есента се е заиграла и с косата ни, която е започнала да пада все повече и повече. И докато гледката на опадали есенни листа е красива и приятна, то гледката на цели кичури коса по гребена и по сифона в банята съвсем не е такава. 

Загубата на до 100 косъма на ден се счита за нормална. Въпреки това, много хора забелязват значително повече паднали косми през есента. Защо се получава това?

есен коса жена
Снимка: iStock

Есенният сезон е онова време от годината, в което имаме нужда се се погрижим за себе си след забързаното и изпълнено с всякакви емоции лято. Косата ни не бива да остава на заден план в тази грижа. Летните слънчеви лъчи, колкото и да са приятни, често я изтощават, така че в началото на есента тя вече е на предела на силите си. 

Няма категорично научно обяснение за това защо сме склонни да губим повече коса през есента, отколкото през другите сезони, но има няколко теории за това. Някои експерти смятат, че имаме нужда от повече коса през лятото, за да предпази скалпа ни от пряката слънчева светлина, затова с края на лятото и настъпването на есента "изхвърляме" допълнителните косми. Други казват, че стресът през лятото е това, което отключва косопада в началото на есенния сезон. Някои дори твърдят, че по-малкото слънчева светлина през есента се отразява на хормоните, оказващи влияние върху растежа на косата.

есен коса жена
Снимка: iStock

И докато причините за есенния косопад не са съвсем ясни, то има няколко сигурни начина, по които можем да му противодействаме. От Edna.bg ще ви представим как в 3 лесни стъпки да възстановите косата си в началото на есента:

Първа стъпка: Надали ще го прочетете за пръв път и това е така, защото е 100% вярно: балансираното хранене е от съществено значение за цялостното ни благосъстояние. В това число влиза и косата. За да поддържаме нашата грива здрава и силна, трябва да си набавяме необходимите витамини и минерали от хранителни вещества. Без витамини няма здрава коса!

Втора стъпка: Тайната на здравата и красива коса се крие в една дума - хидратиране. И докато добрата хидратация е важна през цялото време на годината, то през есента тя става направо задължителна. Хубаво е през есенните месеци да наблегнем на подхранващите маски и масла за коса, за да вдъхнем нов живот на своята "корона".

есен коса жена
Снимка: iStock

Трета стъпка: Можем да пробваме всякакви домашни лекове, отвари и методи за по-гъста и здрава коса, но в един момент се оказва, че специализирана грижа е най-сигурният ни помощник в тази задача. Косопадът е проблем, който засяга и жени, и мъже. Затова, за да се справим с трудностите, е необходимо да изберем подходящите продукти за себе си.

Специалната серия на Ревалид е перфектният съюзник срещу сезонния косопад. Шампоанът на Ревалид против косопад при дамите, в допълнение с мощния Revalid Regrowth Серум и капсулите Revalid Hair Complex ще ви осигурят надеждна защита и стимулиране на растежа на косата. 

Снимка: Revalid

Revalid Regrowth Серум съдържа иновативната и патентована съставка Redensyl, която възстановява растежа на косата, намалява загубата на коса и увеличава плътността на косъма с 8%, което отговаря на до 28 000 нови косъма след 3 месеца ежедневна употреба. Екстрактът от пелин Artemisia от Швейцарските Алпи пък осигурява антиоксидантни етерични масла, допълващи възстановяващия ефект на Redensyl. Включените аминокиселини и пантенол овлажняват косата и сухия скалп и стимулират обновяването на кожните клетки.

Снимка: Revalid

Подобрената формула на капсулите Revalid Hair Complex се състои от витамини B1, B6, D3, минерали като цинк, мед, желязо и растителни екстракти. Формулата съдържа също биотин, който допринася за поддържането на здрава коса. Разработени в Швейцария, активните съставки в Revalid Hair Complex стимулират образуването на кератин, който е ключов биологичен градивен елемент на косата. Така се подпомага растежа на косата и се възстановява еластичността ѝ, чрез доставяне на основни хранителни вещества отвътре.

Снимка: Revalid

Шампоанът има задачата да подготви скалпа за третиране със серума и да поддържа постигнатите отлични резултати. Серумът и капсулите пък са основните герои в мисията за по-здрава, гъста и блестяща коса - нанасят се след шампоана за цялостно лечение на косопада.

И тъй като не трябва да забравяме и за нашите половинки, енергизиращият шампоан Revalid срещу косопад идва на помощ, за да се превърне в най-добрия приятел в грижата за косата на онзи специален мъж до нас.

Снимка: Revalid

Той съдържа активната съставка SantEnergy, която представлява екстракт от растението Yerba Santa и има директно стимулиращо действие върху космените фоликули и стволовите клетки. Комбинацията от Redensyl и SantEnergy предпазва скалпа и косата от свободните радикали, и оксидативното увреждане, укрепва косъма и засилва растежа на косата.

Така и двамата ще можете да посрещнете есента по-уверени и щастливи!

Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти