Червени устни за младежко излъчване

Червени устни за младежко излъчване
Снимка: Thinkstock

Гримът кара жените да се чувстват по-добре, а ново научно изследване, цитирано от БГНЕС, доказва, че червеното червило прави жената да изглежда с няколко години по-млада.

Тайната е в увеличаването на противопоставянето между чертите на лицето и цвета на кожата.

Проучването е проведено от екип от изследователи от Пенсилвания, които доказали, че контрастът между лицето и наситено червените устни несъзнателно и визуално подмладява нежния пол.

В козметиката често се използва контрастът за подчертаване на най-красивите линии на дамското лице.

Именно поради тази причина момичетата използват руж, подчертават очите си с черен молив и спирала и нанасят червило, за да привлекат вниманието върху частите, които искат.

Освен от визуална гледна точка, на психично ниво хората приемат червените устни като синоним на здраве, жизнерадост и енергичност.

От друга страна науката и технологиите навлизат все по-активно и в козметиката. Това го доказват изкуствените мигли със светодиоди, които правят погледа по-сияен.

Миглите ви буквално ще светнат с идването на пролетта. Те са идеални за жени, които искат на всяка цена да привлекат погледите на околните върху себе си.

Новите мигли ще осветят лицето и няма да оставят никого безразличен. Все още обаче миглите не са на пазара, тъй като предстои да преминат още един етап от научни тестове.

Миглите действат като улавят всяко движение, така че да светват всеки път, когато погледът се мести. Изследователите са категорични, че употребата им ще бъде безопасна и лесна, колкото и при обикновените. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти